Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:54 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activităţi preventive derulate de polițiștii constănțeni

ro

22 Mar, 2016 21:22 1509 Marime text
La data de 22.03.2016, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat mai multe activităţi informativ – preventive destinate prevenirii infracţiunilor din sfera crimei organizate, în unităţile de învăţământ liceal.
 
Astfel, s-au desfăşurat activităţi conform programului naţional şi local de prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, în cadrul Liceului Tehnogic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii Constanţa, la clasele a IX-X-XI-XII-a. Elevii fost informaţi despre prevenirea criminalităţii informatice, a consumului şi traficului de substanţe interzise, limitele răspunderii penale, consecinţele comiterii de infracţiuni, fiindu-le oferite soluţii de prevenire a acestora.
 
Au fost abordate aspecte privind prevenirea comportamentului antisocial, folosirea în siguranţă a internetului, prevenirea traficului de minori, prevenirea agresivităţii şi a violenţei în mediul şcolar şi zonele adiacente unităţilor de învăţământ.
 
De asemenea, au dost derulate activități specifice în cadrul Şcolii Gimnaziale “Iuliu Prodan” din Valea Dacilor şi la Scoala Gimnazială nr. 2 din comuna Satul Nou, în cadrul grupelor de elevi înscrise în programul “Şcoala Siguranţei Tedy”, copiii fiind informaţi prin metode adaptate vârstei lor, despre potenţialele pericole.
 
 
 
COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii