Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acţiuni de amploare ale poliţiştilor constănţeni

ro

05 Mar, 2013 21:26 745 Marime text
În perioada 28 februarie – 3 martie a.c., la nivel naţional au fost organizate mai multe acţiuni specifice, cu efective mărite pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor şi pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale.

În această perioadă, la nivelul judeţului Constanţa, s-a acţionat cu peste 280 de poliţişti din segmentele de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, cu sprijinul jandarmilor şi poliţiştilor locali. În urma acţiunilor, atât în mediul urban cât şi în rural, au fost constatate 29 de infracţiuni de natură judiciară. De asemenea, au fost constatate 13 infracţiuni în flagrant, fiind organizate peste 121 de acţiuni şi controale, unde au fost verificate 145 de societăţi comerciale şi 156 unităţi de învăţământ. Cu această ocazie au fost depistaţi 67 de elevi care absentau de la cursuri.
Totodată, ca urmare a acţiunilor, poliţiştii constănţeni au aplicat un număr de 479 sancţiuni contravenţionale, de peste 101.520 lei, au confiscat bunuri în valoare de peste 17.200 lei, fiind reţinute de poliţiştii rutieri 13 de permise de conducere şi 1 certificat de înmatriculare.

Cele mai reprezentative exemple pentru această perioadă sunt:

1. Poliţiştii Secţiei 8 Rurală Băneasa cercetează în stare de libertate pe M. Valentin, de 25 de ani, din comuna Ion Corvin, sat Viile, suspectat că în noaptea de 01/02.2013, a înţepat 3 pneuri ale unui autoturism aparţinând lui I. Adrian, de 26 de ani, din Constanţa.

2. Poliţiştii Secţiei 1 Constanţa au depistat pe I.O.A., de 17 ani, care avea asupra sa o butelie de aragaz a cărei provenienţă nu a putut să o justifice. Persoana în cauză a fost predată Secţiei 3 Poliţie Constanţa care îl căuta în vederea audierii într-un dosar penal.
3. Poliţiştii Secţiei 7 Rurală Crucea i-au depistat pe I. Nicolae, de 35 de ani şi I. G., de 16 ani, ambii din comuna Crucea, judeţul Constanţa, suspectaţi că au  decopertat pământul pe o stradă din localitatea Crişan, pe o distanţă de aproximativ 30 metri cu intenţia de a sustrage teavă metalică dezafectată care alimenta în trecut satul cu apă. Pe numele celor doi a fost întocmit dosar penal, fiind cercetaţi în stare de libertate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii