Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:37 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actiunea „TUNETUL” la Cernavoda

ro

11 Sep, 2009 20:25 982 Marime text

Acţiunea „TUNETUL” la Cernavodă

În cadrul Planului de Acţiune „TUNETUL”, declanşat la nivel naţional la data de 08 septembrie a.c., poliţiştii din Cernavodă au executat pe raza localităţii Cernavodă, în ziua de 10.09.2009, o razie cu efective mărite.

 La această acţiune ce a avut în intervalul orar 06:00-10:00  şi 15:00-19:00 au participat 28 de poliţişti din Cernavodă, 6 poliţişti din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa şi 3 poliţişti de frontieră. Cu această ocazie au fost verificate 14 unitati de alimentaţie publică, 8 locuri de cazare în comun, au fost efectuate 3 percheziţii domiciliare, au fost legitimate 34 de persoane, au fost verificaţi la domiciliu 4 liberaţi din penitenciar şi două persoane aflate sub supraveghere judiciară, 4 persoane au fost conduse la sediul poliţiei în vederea amprentării şi fotografierii, au fost identificaţi mai mulţi suspecţi în 13 lucrări şi cauze penale şi au fost recuperate bunuri, în valoare de 50.000 lei, provenite din comiterea de infracţiuni.

Exemple:
●  În baza a trei autorizaţii de percheziţie domiciliară emise de Judecătoria Medgidia, poliţiştii au identificat mai multe bunuri care figurau ca fiind sustrase din societăţi comerciale de pe raza oraşului Cernavodă. Cu spijinul D.G.I.P.I  Constanţa a fost documentată activitatea infracţională a 4 tineri din Cernavodă - T. MIHAI DĂNUŢ, de 25 de ani, T. ANDREI CONSTANTIN, de 21 de ani, O. IONEL, de 30 de ani şi M. VASILIAS BARTOLOMEU, de 18 ani, stabilindu-se participaţia acesora la un număr de 13 infracţiuni de furt calificat.
În urma cercetărilor poliţiştii au stabilit că suspecţii aveau ca mod de operare tăierea gratiilor cu o foarfecă tip „gură de lup”, sustrăgând piese neferoase şi unelte electrice, pe care ulterior le valorificau. Valoarea totală a prejudiciului este de 100.000 lei, fiind recuperat în proporţie de 50%. S-a stabilit faptul că cei 4 tineri sunt suspecţi şi de comiterea altui furt de bunuri, cauză penală aflată în lucru la Postul de Poliţie Transporturi Navale Cernavodă, cercetările fiind continuate de către această unitate poliţie.
Cei patru suspecţi sunt cercetaţi în stare de reţinere pentru furt calificat, urmând ca în ziua de 11.09.2009 să fie prezentaţi Judecătoriei Medgidia cu propunere de arestare preventivă.

●    În cadrul unei acţiuni comune, poliţiştii din Cernavodă împreună cu lucrători din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa au efectuat o descindere la un spaţiu deţinut de către o societate comercială din Cernavodă, ocazie cu care au fost identificate următoarele piese auto noi:
- 7 cutii de viteză;
- 2 borduri din pvc;
- 12 suporturi bord auto;
- 3 seturi feţe uşi interior auto;
- 40 seturi faruri auto;
- 11 bări spate pentru auto;
- 187 seturi stopuri auto;

Din primele verificări efectuate de poliţişti a rezultat faptul că aceste bunuri au fost introduse ilegal în această magazie, de către C. RICĂ din oraşul Cernavodă, proprietarul unui service auto.
Bunurile în valoare de aproximativ 100.000 lei au fost ridicate în vederea predării către societatea prejudiciată, acestea facând obiectul a două dosare penale aflate în evidenţă din anul 2008 şi care priveau bunuri sustrase din transcontainere.
Cercetările sunt continuate de către lucrătorii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, care au în lucru dosare penale privind furtul unor astfel de bunuri.


Imagini de la această acţiune pot fi preluate de pe linkul:
 http://dl.transfer.ro/CONSTANTA_11_SEPTEMBRIE-e3f780e25.wmv

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii