Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:26 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actiune de prevenire a votului ilegal desfasurata la Constanta (galerie foto)

ro

15 Nov, 2009 18:02 1064 Marime text

IMG_0963.jpgÎn dimineaţa zilei de 15 moiembrie a.c., începând cu ora 10.00, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa în colaborare cu cei din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa, Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au desfăşurat o acţiune comună în cadrul campaniei „Votul ilegal înseamnă închisoare!" în zona târgului săptămânal din municipiul Constanţa.

Astfel, poliţişti de la Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi din cadrul Secţiei 2 Poliţie împreună cu jandarmi şi pompieri au oferit cetăţenilor pliante cu informaţii privind infracţiunile şi contravenţiile aferente fraudelor electorale. De asemenea, activităţi similare de informare şi conştientizare a cetăţenilor împotriva fraudelor electorale prin formularea de recomandări preventive şi distribuirea de materiale informative au fost derulate şi în zona parcurilor, a campusurilor universitare, în pieţele agroalimentare precum şi în incinta centrelor comericale din Constanţa.

Prin aceste materiale au fost făcute cunoscute site-ul şi adresa de mail la care cetăţenii pot trimite sesizările lor în ziua desfăşurării alegerilor. Pentru sesizarea unei fapte care încalcă prevederile legislaţiei electorale, cetăţenii au fost sfătuiţi să apeleze numărul de urgenţă 112.

Distribuirea pliantelor se realizează şi prin intermediul altor parteneri atraşi în cadrul acestei acţiuni pentru diseminarea mesajului campaniei.

Acţiunea „VOTUL ILEGAL ÎNSEAMNĂ ÎNCHISOARE!"a demarat la 23 octombrie 2009, odată cu debutul campaniei electorale şi se va finaliza în ziua turului al doilea al alegerilor, respectiv în data de 6 decembrie 2009.

Scopul campaniei vizează responsabilizarea cetăţenilor împotriva fraudelor electorale, principalele activităţi desfăşurate constând în distribuirea de materiale informative şi promoţionale, promovarea campaniei şi a mesajului acesteia prin intermediul partenerilor media. De asemenea, s-a realizat o adresă de mail pe serverul MAI - votcorect@mai.gov.ro, unde cetăţenii pot trimite sesizări sau semnalări privind încălcarea legii electorale, adresă ce va funcţiona numai în ziua alegerilor. Fiecare informaţie sau înregistrare relevantă va fi verificată în regim de urgenţă de către organele de aplicare a legii.

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii