Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:48 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actiune de prevenire a politistilor constanteni pentru prevenirea delicventei juvenile

ro

30 Jul, 2009 17:21 360 Marime text

Acţiune de prevenire a poliţiştilor constănţeni pentru prevenirea delicvenţei juvenile şi a victimizării minorilor


În ziua de 29.07.2009, Compartimentul de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii din cadrul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa în colaborare cu Organizaţia „Salvaţi Copiii” România a organizat o acţiune de prevenire la ”Centrul Educaţional pentru copii şi tineri din comunităţi defavorizate” Constanţa.

Scopul activităţii a constat în prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor şi a avut ca grup ţintă copiii aflaţi în situaţii de risc, beneficiari ai centrului.

În partea introductivă a activităţii, copiilor le-a fost explicată noţiunea de delincvenţă juvenilă şi diferenţa dintre infracţiune şi contravenţie. De asemenea, acestora le-au fost prezentate consecinţele faptelor cu caracter penal şi contravenţional, precum răspunderea penală a minorului, măsurile şi pedepsele care se dispun în cazul infracţiunilor săvârşite de un minor.

Copiii au fost sfătuiţi să nu se asocieze la savârşirea de infracţiuni cu persoane majore pentru că vor răspunde de faptele lor. Totodată, aceştia au fost învăţaţi cum să pună în practică modalităţiile minime de prevenire pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor, comportamentul care trebuie adoptat în cazul în care se confruntă  cu o astfel de situaţie sau sunt martorii unui incident. Copii au fost informaţi şi cu privire măsurile de prevenire a dispariţiilor de minori şi referitor la siguranţa online. Activitatea s-a desfăsurat într-un mod interactiv, astfel copii au avut şansa de a comunica cu reprezentantul poliţiei căruia i-au adresat o serie de întrebări, înregistrându-se un feed-back pozitiv. La final, copiii au primit materiale informative cu caracter preventiv.

 În cadrul Organizaţiei „Salvaţi Copiii” România copiii beneficiază de programul „Şcoala de Vară”, acţiune a Centrului Educaţional Pentru Copii şi Tineri Defavorizaţi din Constanţa ce are ca scop cultivarea cunoştinţelor de bază pentru copiii care beneficiază de serviciile Centrului Educaţional. Programul se desfăşoară pe o perioadă de 2 luni şi se adresează copiilor de clasele I-IV, beneficiari ai programelor centrului şi copii care anul acesta se integrează în sistemul educaţional, realizându-se cursuri de pregătire continuă pentru adaptarea la cerinţele de bază din cadrul unităţilor şcolare.


Şcoala de Vară se va desfăşura în cadrul Centrului Educaţional Constanţa începând cu data de 20 iulie şi până la data de 29 august. În această perioadă vor veni pe rând câte un grup de maxim 10 copii, ce vor face cursuri de alfabetizare şi aritmetică şi vor desfăşura alte activităţi extracuriculare.

Poliţiştii vor desfăşura activităţi similare pe linia preveniri delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor pe tot parcursul derulării programului.

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii