Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:26 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actiune a politistilor constanteni in cadrul campaniei „Votul ilegal inseamna inchisoare!”

ro

04 Dec, 2009 18:08 591 Marime text

Acţiune a poliţiştilor constănţeni în cadrul campaniei „Votul ilegal înseamnă închisoare!”

Astăzi, 14 decembrie a.c., poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii în colaborare cu cei ai Serviciului Rutier, din cadrul Inspectoratului Judeţean Constanţa au desfăşurat o acţiune de prevenire a turismului electoral în cadrul campaniei „Votul ilegal înseamnă închisoare!” în incinta autogării şi a pieţei agroalimentare din zona Tomis III şi în incinta Autogării Sud din zona Gării din municipiul Constanţa.

Astfel, poliţiştii au oferit cetăţenilor pliante cu informaţii privind infracţiunile şi contravenţiile aferente fraudelor electorale.
De asemenea, cetăţenilor le-au fost adresate recomandări preventive şi li s-au adus la cunoştinţă consecinţele deosebit de grave ale nerespectării legislaţiei electorale în vigoare.

Prin aceste materiale au fost făcute cunoscute site-ul şi adresa de mail la care cetăţenii pot trimite sesizările lor în ziua desfăşurării alegerilor. Pentru sesizarea unei fapte care încalcă prevederile legislaţiei electorale, cetăţenii au fost sfătuiţi să apeleze numărul de urgenţă 112.

Acţiunea „VOTUL ILEGAL ÎNSEAMNĂ ÎNCHISOARE!”a demarat la 23 octombrie 2009, odată cu debutul campaniei electorale şi se va finaliza în ziua turului al doilea al alegerilor, respectiv în data de 6 decembrie 2009.

   Scopul campaniei vizează responsabilizarea cetăţenilor împotriva fraudelor electorale, principalele activităţi desfăşurate constând în distribuirea de materiale informative şi promoţionale, promovarea campaniei şi a mesajului acesteia prin intermediul partenerilor media. De asemenea, s-a realizat o adresă de mail pe serverul MAI - votcorect@mai.gov.ro, unde cetăţenii pot trimite sesizări sau semnalări privind încălcarea legii electorale, adresă ce va funcţiona numai în ziua alegerilor. Fiecare informaţie sau înregistrare relevantă va fi verificată în regim de urgenţă de către organele de aplicare a legii.

Distribuirea pliantelor se realizează şi prin intermediul altor parteneri atraşi în cadrul acestei acţiuni pentru diseminarea mesajului campaniei.

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii