Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pico Rent SRL a intrat în faliment! Legături cu Mooz Services SRL, firma care se ocupă de reabilitarea centrului Constanței

ro

03 Jun, 2023 00:00 1712 Marime text
 
 
 
  • SC Pico Rent SRL a intrat, inițial, în insolvență în ianuarie 2022, la solicitarea SC Confort Urban SRL, societatea controlată de Consiliul Local Municipal Constanta.
  • Ulterior, Tribunalul Constanța a decis ca Pico Rent SRL să intre în faliment.
  • În 2013, pe când în fruntea Confort Urban se afla Cristinel-Viorel Farcaș, SC Pico Rent SRL a primit în administrare cinci parcări în stațiunea Mamaia.
  • În prezent, Viorel Farcaș, controlează firma Mooz Services SRL, cea care se ocupă de lucrările de refacere a terasamentelor și trotuarelor din centrul municipiului Constanța (Ștefan cel Mare, Ferdinand și Mihai Viteazu).
  • Mooz Services SRL - fondată în septembrie 2015 de Picu Dumitru Nicolae – a avut punct de lucru pe bulevardul Mamaia, nr. 135A-137, incinta Millenium Business Center, camera 35, unde are sediul social și Pico Rent SRL.
  • În septembrie 2017, Cristinel-Viorel Farcaș, fostul director general al SC Confort Urban SRL a fost condamnat de Tribunalul Constanţa. Atunci, instanţa a admis acordul de recunoaştere încheiat între Cristinel-Viorel Farcaș şi DNA şi au dispus condamnarea fostului director general al SC Confort Urban SRL la doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare.     
 
 
Judecătorii de la Tribunalul Constanța au stabilit un nou termen în dosarul 7990/118/2021 privind falimentul societății comerciale Pico Rent SRL, cu sediul social pe bulevardul Mamaia, nr. 135A-137, incinta Millenium Business Center, camera 35. Cauza a fost amânată pentru data de 6 noiembrie 2023, pentru continuarea procedurilor specifice.
 
Amintim că SC Pico Rent SRL a intrat în insolvență în ianuarie 2022, la solicitarea SC Confort Urban SRL, societatea controlată de Consiliul Local Municipal Constanta.
 
Potrivit Biroului de presă al Primăriei Constanța, informație comunicată la în octombrie 2021, suma solicitată este de peste 500 mii de lei.
 
Pico Rent SRL, în faliment
 
Prin Hotărârea intermediară nr. 1245/2022, din 07.11.2022, tribunalul a dispus începerea procedurii falimentului debitorului Pico Rent SRL, desemnând în calitate de lichidator judiciar pe practicianul în insolvenţă Cabinet Individual de Insolvenţă Cuţov Alina.
 
Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă nr. 18629/16.11.2022, prin Sentinţa civilă nr. 36/17 Ianuarie 2022 a fost admisă cererea formulată de creditorul Confort Urban SRL şi s-a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei faţă de debitoarea Pico Rent SRL fiind numit în calitate de administrator judiciar Cabinet Individual de Insolvenţă Cuţov Alina.
 
Tot potrivit BPI, după deschiderea procedurii generale a insolvenţei, Pico Rent SRL nu şi-a declarat intenţia de reorganizare şi nici unul dintre celelalte subiecte îndreptăţite nu a propus un plan de reorganizare, în condiţiile prevăzute la art. 132 din Legea 85/2014, astfel administratorul judiciar a menţionat în raportul lunar de activitate că sunt îndeplinite condiţiile intrării debitoarei în faliment.
 
Potrivit adresei nr 45406/24.05.2022 a SPIT Constanţa, societatea debitoare figurează înregistrată în evidenţele fiscale ale acestei instituţii cu trei autovehicule: Fiat Doblo, Fahrsta şi Mercedes Sprinter.
 
Aşa fiind, constatând îndeplinirea cerinţelor instituite prin art. 145 lit. A pct. c din Legea privind procedura insolvenţei nr. 85/2014, judecătorul sindic a dispus intrarea în faliment a SC Pico Rent SRL și a desemnat în calitate de lichidator judiciar pe Cabinet Individual de Insolvenţă Cuţov Alina
 
Asociații Pico Rent SRL - Ionuț Florea și Cristian Ionuț Poșircă
 
Pico Rent SRL - specializată în lucrări de instalații electrice - îi are ca asociați pe Ionuț Florea, cu 90%, și pe Cristian Ionuț Poșircă, cu 10%.
 
Pico Rent SRL a fost fondată, potrivit Monitorului Oficial nr. 1753/2006, în baza cererii nr. 12193, din data de 22 iunie 2006, de soții Valentin și Cristiana Picoiu, a avut sediul social pe strada Dezrobirii și s-a ocupat de „închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate“.
 
Judecător sindic al cauzei este Melentina Nicoleta Mirică, de la Tribunalul Constanța.
 
Pico Rent SRL a administrat cinci parcări în Mamaia
 
Amintim că în 2013, pe când în fruntea Confort Urban se afla Cristinel-Viorel Farcaș, SC Pico Rent SRL a primit în administrare cinci parcări în stațiunea Mamaia, subiect despre care pot fi citite mai multe accesând următorul link
 
„Al lui Mazăre de la Confort Urban” a dat parcările din Mamaia unei prietene a soţiei
 
Condamnare
 
În septembrie 2017, Cristinel-Viorel Farcaș, fostul director general al SC Confort Urban SRL a fost condamnat de Tribunalul Constanţa. Atunic, instanţa a admis acordul de recunoaştere încheiat între Cristinel-Viorel Farcaș şi DNA şi au dispus condamnarea fostului director general al SC Confort Urban SRL la doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare.      
 
Mai multe detalii despre acest subiect pot fi citite accesând link-ul de mai jos  
 
Fostul şef al Confort Urban, Cristinel Viorel Farcaș a fost condamnat
 
În prezent, Viorel Cristinel Farcaș, fost director la Confort Urban, societatea Consiliului Local Constanța, controlează firma Mooz Services SRL, cea care se ocupă de lucrările de refacere a terasamentelor și trotuarelor din centrul municipiului Constanța (Ștefan cel Mare, Ferdinand și Mihai Viteazu).
 
Istoric Mooz Services SRL
 
Societatea Mooz Services SRL a fost fondată în septembrie 2015, asociat unic și administrator Picu Dumitru Nicolae, activitate baruri și discoteci, sediul social la domiciliul asociatului.
 
Încă din 2017 Picu Dumitru Nicolae completează activitatea cu lucrări pregătire teren, foraj și sondaj pentru construcții.
 
În anul 2021, în aprilie deschide punct de lucru pe Bdul Mamaia 135A-137, iar apoi în luna august 2021 cesionează integral firma seniorului Roșculeț Ionel care schimbă sediul social la adresa de domiciliu din strada Despot Vodă nr. 1 și modifică obiectul principal de activitate în Lucrări de instalații electrice și se retrage complet în februarie 2022.
 
Ionel Roșculeț îi cesionează integral lui Viorel- Cristinel Farcaș societatea Mooz Services SRL în februarie 2022, potrivit Monitorului Oficial nr. 3.434/16.02.2022).
 
Mooz Services SRL, colegă de cameră Pico Rent SRL 
 
În trecut, Mooz Services SRL a avut punct de lucru pe bulevardul Mamaia, nr. 135A-137, incinta Millenium Business Center, camera 35, unde are sediul social și Pico Rent SRL.
  
Mai multe detalii despre acest subiect pot fi citite accesând link-ul de ma jos:
 
SRL-ul lui Nicolae Picu preluat cu acte, utilaje și contracte de Viorel Farcaș
Cum a ajuns Mooz Services SRL, vioara întâi în proiectul de reabilitare din centrul Constanței?(Documente+Galerie Foto+Video)

 
Dumitru Nicolae Picu, fondatorul Mooz Services SRL, administrează SC Zum Logistics Fresh SRL, firmă deschisă în 2012 și controlată de asociatul unic Ioan Alexandru Picu.
 
Zum Logistics Fresh SRL, ce administrează Plaja Zoom Beach din Constanța, a încasat 220.000 de lei de la Primăria Constanța pentru organizarea evenimentului „În curând, din nou acasă“, pe stadionul „Gheorghe Hagi“, din Constanța, ultima acțiune de acest fel înainte de demolarea arenei.
 
Mai multe despre acest subiect pot fi citite accesând următorul link:
 
Cine controlează Zoom Beach Constanța, organizatoarea ultimului concert de pe stadionul „Gheorghe Hagi“. Afaceri și procese cu Primăria Constanța (DOCUMENT)
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
LIVE TEXT.„În curând, din nou acasă!” pe stadionul „Gheorghe Hagi”
Eveniment cu și despre fotbal pe arena din Constanța, înainte de demolare (GALERIE FOTO+VIDEO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii