Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:39 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizia prin care Mediconst SRL, firma medicului Aurelian Ivaşcu, a intrat în faliment, publicată în BPI (DOCUMENT)

ro

19 Feb, 2022 00:00 1611 Marime text

 
  • Tribunalul Constanța a hotărât începerea procedurii falimentului împotriva Mediconst SRL și a desemnat practicianul Kronos Insolv S.P.R.L., cu sediul profesional în Constanța, în calitate de lichidator judiciar provizoriu.
 
Decizia prin care societatea comercială Mediconst SRL, controlată de medicul Aurelian Ivaşcu, a intrat în faliment, a fost publicată în Buletinul Procedurilor de Insolvență!
 
Astfel, potrivit BPI nr. 2857/16.02.2022 (ce poate fi citit integral accesând secțiunea Documente), prin Raportul depus la Tribunalul Constanța la data de 07 ianuarie 2022, administratorul judiciar a învederat că societatea debitoare Mediconst SRL are o datorie curentă și față de ANAF, în valoare de 18.516 de lei, apreciind întemeiată cererea de trecere la faliment.
 
Tot potrivit BPI, la data de 17 ianuarie 2022, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța a arătat că este titularul unei creanțe curente de 22.292 de lei, care nu a fost achitată.
 

„Examinând materialul documentar și situația cronologică a actelor și operațiunilor derulate în cursul procedurii, se constată incidența art. 75 alin. (4) și 145 alin. (1) lit. E) din Legea nr. 85/2014, care stipulează că titularul unei creanțe curente, certe, lichide și exigibile ce a fost recunoscută de către administratorul judiciar ori cu privire la care acesta a omis să se pronunțe în termen de 15 zile de la data primirii cererii de plată sau recunoscută de judecătorul-sindic potrivit alin. (3), în cazul în care cuantumul creanței depășește valoarea-prag, poate solicita pe parcursul duratei perioadei de observație deschiderea procedurii de faliment al debitorului, dacă aceste creanțe nu sunt achitate în termen de 60 de zile de la data luării măsurii administratorului judiciar de admitere sau omitere a pronunțării asupra cererii de plată ori a hotărârii instanței de judecată; prevederile art. 143 alin. (2) și (3) se vor aplica în mod corespunzător, respectiv că judecătorul-sindic va decide, prin sentință sau, după caz, prin încheiere, în condițiile art. 71, intrarea în faliment în următoarele cazuri (…) în cazurile prevăzute la art. 75 alin. (4) și art. 143 alin. (3) . Fiind întrunite cumulativ cerințele textelor citate, se va dispune declanșarea procedurii falimentului împotriva societății debitoare“, conform BPI nr. 2857/16.02.2022.

 
Pentru aceste motive, în numele legii, Tribunalul Constanța a hotărât începerea procedurii falimentului împotriva societății debitoare Mediconst SRL, cu sediul social în Constanța, strada Preda Buzescu.
 
Totodată, instanța a desemnat practicianul Kronos Insolv S.P.R.L., cu sediul profesional în Constanța , în calitate de lichidator judiciar provizoriu.
 
Judecător sindic este Adrian Oprea, de la Tribunalul Constanța.
 
Noul termen în dosar 7489/118/2018* a fost stabilit pentru data de 06 aprilie 2022.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Creditorii Telegraf Advertising, convocați în adunare. Care este ordinea de zi (DOCUMENT)
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii