Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:22 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bani falși la Constanța! Procurorii anunță finalul anchetei

ro

24 Jul, 2023 13:48 1371 Marime text


Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a patru persoane, pentru săvârşirea infracțiunilor de punere în circulaţie de valori falsificate în formă continuată și înșelăciune în formă continuată.

În concret, în sarcina inculpaţilor s-au reţinut următoarele:

În perioada februarie-martie 2022, inculpații C.A.-C. și T. A.-A. au primit de la inculpatul I. A.-A. suma de 750 euro (15 buc.), în bancnote din cupiură de 50 euro contrafăcute, pe care să le folosească pentru a achiziționa droguri pentru consum și, cunoscând caracterul fals al acestora, cei doi împreună cu inculpatul M. D.-Ș. le-au pus în circulație pe raza jud. Constanța.

La data de 05.03.2022, în jurul orei 06:10, în timp ce efectua o cursă în regim taxi cu autoturismul condus de numitul G. G., pe ruta mun. Constanța - Năvodari, inculpatul C. A.-C. l-a indus în eroare pe acesta, achitând contravaloarea cursei cu o bancnotă de 50 de euro, contrafăcută, primind în schimb de la conducătorul autoturismului suma de 140 lei, reprezentând diferența dintre contravaloarea cursei și valoarea celor 50 de euro, cauzând un prejudiciu total de 250 lei.

La data de 21.03.2022, în jurul orei 02:00, în timp ce se afla în incinta sălii de jocuri aparținând S.C. E. H. S.R.L., situată în orașul Năvodari, jud. Constanța, inculpatul C. A.-C. a indus-o în eroare pe numita S. M.-I., angajată a societății, primind de la aceasta suma de 1.000 lei, reprezentând contravaloarea a cinci bancnote din cupiura de 50 euro, contrafăcute, pe care i le-a înmânat succesiv, prejudiciul fiind recuperat integral.

            Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii