Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:10 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bălcescu Wind Farm SA a intrat în insolvență! A vrut să producă energie electrică din surse regenerabile la Stupina. Termen nou în dosar

ro

16 Jul, 2023 12:58 1506 Marime text
 
 
  • Bălcescu Wind Farm SA a avut în vedere demararea unei investiții în domeniul productiei de energiei electrice din surse regenerabile în zona comunei Stupina, județul Constanța.
  • Oficialii Bălcescu Wind Farm SA au mai arătat că investitia nu a putut fi finalizată din cauza creșterii prețurilor serviciilor și ale materialelor necesare investiției respective, astfel încât programul investițional a fost oprit.
 
Judecătorii de la Tribunalul Constanţa au fixat un nou termen în dosarul privind insolvența Bălcescu Wind Farm SA, firmă controlată de Ion Grecu, 99.9%, din Constanța, și de Adrian - Marius Rusu, cu 0.1%, din București.
 
Instanța a dispus amânarea cauzei pentru data de 23 octombrie 2023, ora 09,00 pentru continuarea procedurii.
 
Kronos Insolv SPRL este administrator judiciar.
 
Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvență nr. 6886/21.04.2023, prin cererea de deschidere a procedurii insolventei inregistrata pe rolul Tribunalului Constanța la data de 30.03.2023 debitoarea SC Bălcescu Wind Farm SA a solicitat intrarea în procedura generala de faliment în temeiul prevederilor art. 45 alin.1 lit. d raportat la art. 73 din Legea nr. 85/2014.
 
În motivarea cererii, potrivit BPI, s-a precizat că, pentru realizarea obiectului de activitate, societatea a avut în vedere demararea unei investiții în domeniul productiei de energiei electrice din surse regenerabile în zona comunei Stupina.
 
Oficialii Bălcescu Wind Farm SA au mai arătat că investitia nu a putut fi finalizată din cauza creșterii prețurilor serviciilor și ale materialelor necesare investiției respective, astfel încât programul investițional a fost oprit.
 
„Din derularea programului investițional, societatea a beneficiat de dreptul de a deduce TVA iar, în urma unei inspecții fiscale a fost emisă o decizie de impunere prin care o parte din TVA a fost considerat nedeductibil, iar societatea a fost obligată să restituie TVA în suma de 303.154 lei, precum și accesorii calculate la această sumă. Având în vedere că societatea nu desfășoara activitate, nu au putut fi restituite sumele datorate către bugetul de stat. Totodată societatea nu deține fonduri bănești suficiente, nici în casă nici în conturi bancare, care să ofere posibilitatea achitării acestora. În acest context, societatea debitoare și-a declarat intenția de reorganizare, în considerarea dispozițiilor art. 67 alin. 1 litera g din Legea nr. 85/2014 solicitând desemnarea societății Kronos Insolv SPRL în calitate de administrator judiciar“, conform Buletinului Procedurilor de Insolvență nr. 6886/21.04.2023.
 
Potrivit Termene.ro, Bălcescu Wind Farm SA a fost fondată în 2011, se ocupă de producția de energie electrică și are sediul social pe strada Medgidiei din Cernavodă.
 
Asociații Bălcescu Wind Farm SA apar Grecu Ion, cu 99.9%, din Constanța, și Rusu Adrian - Marius, cu 0.1%, din București.
 
Tot potrivit Termene.ro, Grecu Ion apare în Elcomex Nutriel SRL, în Elcomex Agrozootehnica SA, Elcomex Power SRL, Elcomex Fashion SRL, Elcomex Hidro SRL, Elcomex Wind Power SRL, Elcomex Best Natural Food SRL, Cooperativa Agricola Elcomex Benelact.
 
Asta în timp ce Rusu Adrian - Marius apare în Elcomex Best Natural Food SRL și în Persoana Fizica Autorizată Rusu Adrian-Marius Persoana Fizica Autorizată.
 
Pierderea netă declarată în 2022 a fost de 736.779 de lei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Sute de contracte publice
Geocor Trade Imp-Exp SRL, din Constanța, a intrat în insolvență!

           
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii