Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:41 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

21 Liquor Store, afacerea Nicoletei Rancichi, soţia directorului din CJC Sebastian Rancichi, la ananghie

ro

11 Mar, 2016 00:00 4376 Marime text
Afacerea soţiei directorului din cadrul CJC Sebastian Rancichi este la ananghie. Nu vorbim însă despre celebrele Topal Resort sau Eco Topal Fishing, ci despre un magazin. Judecătoarea Elena Laura Suliman, din cadrul Tribunalului Constanţa, a decis să admită, pe 22 februarie, cererea formulată de debitoarea SC 21 Liquor Store SRL privind deschiderea procedurii insolvenţei. Firma se află în acest punct întrucât nu a plătit obligaţiile către bugetul de stat şi mai multe persoane juridice de mai mult de 30 de zile, având datorii neachitate de peste 80.000 de lei la data analizării cererii. De asemenea, debitoarea a solicitat şi numirea în calitate de lichidator judiciar a CII Maria Piron, care va avea o retribuţie fixă de 3.000 de lei fără TVA şi cota variabilă de 10% din valoarea veniturilor încasate în contul debitoarei.
 
Instanţa a dispus dizolvarea debitoarei de la data deschiderii falimentului simplificat şi a fixat termenul-limită pentru depunerea declaraţiilor de creanţe la 8.04.2016. Termenul-limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor este 19.04.2016, urmând ca tabelul definitiv al creanţelor să fie afişat la 16.05.2016. Prima şedinţă a Adunării Creditorilor va avea loc la dată de 26.04.2016, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar, când vor fi convocaţi creditorii.
 
Potrivit Registrului Comerţului, firma 21 Liquor Store SRL a fost fondată în 2009, la Bucureşti, de Mirela-Valentina Gheorghiu şi Georgian Barbu, ambii fiind administratori ai firmei având ca obiect de activitate „comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun“.
 
În ianuarie 2010, Georgian Barbu iese din firma, cesionându-şi părţile sociale către asociata sa, retrăgându-se şi din calitatea de administrator, însă nu înainte ca ambii asociaţi să hotărască deschiderea unui punct de lucru în spaţiul comercial situat în Constanţa, pe bulevardul Tomis nr. 238. În martie 2010, Mirela-Valentina Gheorghiu cedează jumătate dintre părţile sociale deţinute în firmă către Nicoleta Ilie (actuală Rancichi), rămânând însă administrator, alături de noul asociat unic. Tot atunci se decide mutarea sediului social din Bucureşti în Constanţa, pe strada Unirii nr. 68.
Nicoleta Rancichi (fostă Ilie) apare ca asociat şi în firmele Topal Resort SRL şi Eco Topal Fishing SRL.
 
Societatea Topal Resort deţine un proiect de pensiune, o pensiune turistică rurală şi o bază de agrement în comuna Topalu. Alături de Olgun Fetislam senior, asociaţi mai erau la acea dată Cosmin Mugur Teodorov, Nicoleta Rancichi, Nicoleta Carmen Şuteanu şi Sorin Gabi Copădineanu. Pe 28 aprilie 2010, prin contractul de vânzare-cumpărare 701, Gabriela şi Vladimir Tănăsescu vând cei 3.000 mp având categoria „teren agricol“ şi număr cadastral 10179, în cote egale, către Liviu Pătraşcu, Marian-Cristian Rîşnoveanu, Nicoleta Ilie (actuală Rancichi), Cosmin-Mugur Teodorov, Olgun Fetislam şi Ionuţ-Corneliu Pripişi. Vânzătorii dobândiseră terenul de la Ion şi Ioana Şocarici (1/3), Constantin şi Silvia Babuş (1/3) şi Cosmin Boghiţă (1/3).
 
Evident, nu putem să nu remarcăm numele lui Constantin Babuş, director în cadrul Primăriei Constanţa, pe atunci.

Cine erau cumpărători?

· Liviu Pătraşcu - şeful Serviciului de Transport Local şi Organizare Evenimente din Primăria Constanţa (actualmente, Relaţii Internaţionale şi Organizare Evenimente)
· Marian-Cristian Rîşnoveanu - angajat la Poliţia Locală, actualmente, comisar-şef al Gărzii de Mediu Constanţa
· Nicoleta Ilie - (viitoarea, la acea dată) soţie a lui Sebastian Florin Rancichi, angajat al Consiliului Judeţean
· Cosmin-Mugur Teodorov
· Olgun Fetislam
· Ionuţ-Corneliu Pripişi, şef al Corpului de Control al Primăriei Constanţa (fost adjunct al Poliţiei Locale).
 
Cei şase au plătit pentru cei 3.000 mp „impresionanta“ sumă de 2.000 de euro. În mai 2011, au decis să vândă terenul. Contractul de vânzare-cumpărare 1032 din 18 mai a.c. arată că Liviu şi Eli Mihaela Pătraşcu, Marian-Cristian Rîşnoveanu, Nicoleta Rancichi (fostă Ilie), Olgun Fetislam şi Corneliu şi Iulia Pripişi (angajată a CJC) au primit 7.400 de lei pentru acest teren de la SC Topal Resort SRL, reprezentată prin unicul asociat şi administrator Cosmin-Mugur Teodorov. Adică ce au luat în 2010 cu 2.000 de euro au vândut în 2011 cu aproximativ 1.800 de euro.

Legătura Babuş

Cosmin-Mugur Teodorov era, în decembrie 2005, unicul asociat al SC Edilservis. Atunci, la final de 2005, Teodorov s-a retras din afacere şi i-a cesionat părţile sociale lui Valentin Gh. Darie, fratele fostului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cristian Darie. În decembrie 2010, Valentin Darie l-a cooptat în Edilservis pe Radu Babuş, fiul vânzătorilor Constantin şi Silvia, directorul de atunci al Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat, instituţie aflată în subordinea Primăriei Constanţa, actualmente, deputat de Constanţa.
 
Nicoleta-Carmen Şuteanu era la acea dată asistent-şef la Clinica de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa. În 2004, ea era unicul asociat al SC Heracris Investment SRL, cu sediul pe strada Taluzului nr. 4. Între timp, în societate a intrat nimeni altul decât Radu Babuş.
 
Florin Rancichi a pornit ca inspector în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, potrivit declaraţiei de avere din anul 2005. În 2004, acesta a fost angajat al Primăriei Constanţa, câştigând din salarii aproximativ 60.000.000 de lei (ROL), se arată în declaraţia de avere publicată în 2005. În 2012, Rancichi era director executiv al Direcţiei de Control din cadrul CJC. Acesta declară că deţine un teren intravilan în comuna Cumpăna, în suprafaţă de 520 de metri pătraţi, dobândit prin licitaţie în 2005, un apartament la Constanţa, cumpărat în 2003, în suprafaţă de 48 de metri pătraţi, şi o garsonieră în Bucureşti, cumpărată în 2004, în suprafaţă de 37 de metri pătraţi.
 
În anul fiscal anterior depunerii declaraţiei de avere, Rancichi a câştigat de la CJC salarii în cuantum de 55.851 de lei, dar venitul soţiei obţinut în urma prestării de servicii la Cabinetul Individual de Psihologie Ilie Nicoleta nu este declarat, fiind menţionat doar „conform contract PFA“.
 
În declaraţia de interese, Rancichi nu declară decât calitatea de membru sindical al Consiliului Judeţean. Soţia sa, Nicoleta Rancichi, este asociată în 21 Liquor Store SRL, Topal Resort şi Eco Topal Fishing SRL, însă ca administrator apare doar în radiata 21 Liquor Store SRL, de la Bucureşti.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii