Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:31 21 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Filme de inspirație biblică la televizor în noaptea de Înviere. Unde puteți viziona Iisus

ro

30 Apr, 2016 07:28 1987 Marime text
Am alcătuit, pentru cei care din cine știe ce motive nu pot merge în noaptea de Înviere să ia Lumina Sfântă, o selecție a filmelor de inspirație biblică.
În prim plan se află cele cu și despre viața lui Iisus.

PRoTv ora 20.45: Jesus of Nazareth (1977) - Serial TV. Iisus din Nazareth. Regia: Franco Zeffirelli. Cu Laurence Olivier, Anthony Quinn, Christopher Plummer, Robert Powell.
Drama biblică şi amplă evocare a vieţii şi suferinţelor lui Iisus Hristos, de la naştere până la răstignire, impecabil realizată cinematografic şi dinamizată de muzică lui Maurice Jarre.

Antena 1. ora 00.15: În the Beginning (2000). La început a fost cuvântul. Regia: Kevin Connor. Cu: Martin Landau, Jacqueline Bisset
De la Geneza la Cele Zece Porunci, aceste povestiri biblice încă ne farmecă, prin incredibilă forţă a credinţei şi a spiritului şi semnificaţia lor. Urmăriţi-i pe descendenţii lui Avraam din zorii omenirii până la Exodul din Egipt sub conducerea lui Moise.

TVR2 ora 20.10: Preferisco îl paradiso (2010). Am ales Paradisul. Regia: Giacomo Campiotti. Cu: Roberto Citran, Sergio Fiorentini, Stefano Fregni.
Roma, jumătatea secolului XVI. Preotul Filippo Neri (care avea să fie canonizat în 1622) speră să plece misionar în Indii, dar cum toate locurile sunt deja ocupate, se angajează că preceptor ai copiilor unei familii de nobili. Pe străzile Romei, Neri întâlneşte o ceaţă de orfani care trăiesc în adăposturi improvizate, ignoraţi, uneori chiar prigoniţi de mai-marii oraşului. Din acel moment, viaţă i se schimbă; reuşind să obţină sprijinul cardinalilor Romei, el va construi un azil pentru săraci şi o capela.

Prima Tv ora 23.30: Părintele Arsenie Boca, omul lui Dumnezeu (2011).
Regia: Nicolae Mărgineanu. Cu Arsenie Boca
Documentarul prezintă personalitatea unică a celui care a fost Arsenie Boca, părintele care atrăgea mii de credincioşi dornici să-i asculte învăţăturile în vremurile în care regimul comunist l-a vânat constant. El a trecut prin cele mai înspăimântătoare închisori comuniste şi a atras constant suspiciunile Securităţii care nu înţelegea de unde venea acea forţă excepţională de a face lumea să se adune în jurul sau.
 
Kanal D ora 21.30: Jesus (1999). Iisus-partea a ÎI-a. Regia: Roger Young. Cu: Jacqueline Bisset, Debra Messing, Armin Mueller-Stahl, Jeremy Sisto.
Acest film este o reconstituire cinematografică a celor patru Evanghelii, cu adăugarea unor elemente extra-biblice care nu se regăsesc în Noul Testament. Filmul pune accent pe aspectul uman al vieţii lui Iisus care nu este portretizat solemn, ci mai degrabă uman. Iisus îşi exprimă emoţiile plângând la înmormântarea tatălui sau, aruncând cu pietre în Lacul Galileei, dansând la nuntă din Cană şi stropindu-se cu apă cu ucenicii săi.

Naţional Tv ora 201.15: San Pietro (2005). Sfântul Petru-partea ÎI-a. Cu Omar Sharif.
După răstignirea lui Hristos, Petru, cel mai credincios discipol al sau, trebuie să-şi învingă slăbiciunile şi să ţină unită comunitatea creştină. Învierea lui Iisus este momentul hotărâtor care-i va da forţă să pornească pe un drum lung, acela de a apară şi de a răspândi mesajul învăţătorului sau, de la Ierusalim până la Roma, în ciuda persecuţiilor şi cu preţul propriei vieţi.

Pro Cinema ora 20.30: Barabbas (2012). Barabba. Regia. Roger Young. Cu: Billy Zane, Cristiana Capotondi, Filippo Nigro, Anna Valle, Franco Castellano.
Inspirată de romanul lui Par Lagerkvist câştigător al premiului Nobel pentru literatură, drama urmăreşte destinul binecunoscutului personaj biblic.
Când Pilat din Pont permite mulţimii să salveze un condamnat la moarte chiar în ajunul sărbătorii pascale, Barabba este cel ales, iar Iisus Hristos urmează să fie crucificat. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii