Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:19 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajul premierului Florin Cîțu cu prilejul Zilei Protecției Civile din România

ro

28 Feb, 2021 22:36 1340 Marime text
  • "Astăzi, cu ocazia Zilei Protecției Civile din România, celebrăm întreaga activitate derulată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, precum și a celorlalți specialiști implicați în prevenirea și furnizarea răspunsului  la dezastre.

Angajamentul acestor apărători ai vieții cetățenilor au un impact semnificativ și o responsabilitate majoră în salvarea comunităților amenințate de dezastrele naturale sau de alte situații limită, la nivel național. Contribuția Departamentului pentru Situații de Urgență este relevantă în mecanismul de gestionare a situațiilor de urgență, prin modernizarea continuă și dobândirea de noi responsabilități în domeniul protecției civile. Acestea au fost probate în plan operativ, prin numeroasele intervenții în fața provocărilor apărute, inclusiv  în contextul pandemiei de COVID-19, prin activarea Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției.

Prevenirea și pregătirea au fost susținute de proiectele destinate reducerii riscurilor la dezastre, iar testarea răspunsului la urgențe a fost materializat prin participarea la activităţi şi exerciţii internaţionale. Procesul de dotare continuă, prin accesarea fondurilor europene, iar răspunsul prompt furnizat în situații limită confirmă faptul că astăzi acest sistem integrat al situațiilor de urgență, coordonat de Departamentul pentru Situații de Urgență si structurile aflate in coordonarea acestuia, au evoluat vizibil și au reușit să se  poziționeze în topul clasamentului alături de celelalte servicii de urgență similare internaționale.

Contextul național și internațional ne obligă să menținem aceleași standarde de calitate,  să fim rezilienți, iar în susținerea lor, programul de guvernare acordă o  importanță majoră dezvoltării și consolidării acestui sector vital populației.

Dat fiind faptul că în data de 1 martie celebrăm și Ziua Mondială a Protecției Civile, reafirm profesionalismul și expertiza pe care reprezentanții protecției civile au dobândit-o în acești ani, confirmată în misiunile de sprijin oferit altor state precum Albania, Liban, Croația, puternic afectate de explozii, cutremure, inundații, dar și prin acordarea rapidă de asistență  internațională în scopul oferirii de echipamente sau materiale indispensabile subzistenței.

Vă mulțumesc pentru dedicarea, eforturile și sacrificiile depuse în slujba cetățenilor și vă asigur de întreaga susținere pentru consolidarea gradului de reziliență în rândul comunităților!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii