Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:30 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea între premierul Marcel Ciolacu și pe ambasadorul Republicii Armenia în România

ro

04 Sep, 2023 14:19 559 Marime text
Premierul Marcel Ciolacu l-a primit astăzi, la Palatul Victoria, pe ambasadorul Republicii Armenia în România, E.S Sergey Minasyan.
La întrevedere au participat deputatul Varujan Pambuccian, liderul Grupului Parlamentar al Minorităților Naționale, și consilierul de stat în Cancelaria Prim-Ministrului Nicolae Comănescu.

Prim-ministrul a apreciat evoluția relațiilor bilaterale și contribuția importantă la relansarea dialogului politic a vizitelor din acest an a ministrului afacerilor externe al Armeniei la București (1-4 aprilie), respectiv a delegației Adunării Naționale a Republicii Armenia (28 mai-1 iunie).
De asemenea, șeful Executivului a remarcat rolul substanțial al reprezentanților comunității armene avut de-a lungul secolelor în diverse domenii ale societății românești - educație, artă, cultură, politică și sport.

În cadrul întrevederii, au fost abordate aspecte legate de cooperarea economică bilaterală. Cele două părți au convenit încurajarea colaborării economice și susținerea trendului pozitiv înregistrat în prima parte a acestui an. A fost punctat domeniul energetic, context în care premierul Marcel Ciolacu a subliniat că România este un susținător puternic al diversificării rutelor de aprovizionare și de transport, abordare strategică prioritară pe termen lung asumată de țara noastră în scopul eliminării  dependenței energetice a Europei față de Rusia.
De asemenea, premierul a afirmat că România sprijină consolidarea relațiilor Armeniei cu Uniunea Europeană, încurajează agenda de reforme a acestei țări și consolidarea rezultatelor obținute.

Un punct important al discuției a făcut referire la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Premierul a reiterat poziția clară a României în ceea ce privește susținerea solidă și multidimensională a Ucrainei.

Informații suplimentare:
România a recunoscut independența Republicii Armenia la 11 decembrie 1991, iar la 17 decembrie 1991 cele două țări au stabilit relații de colaborare. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii