Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:46 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul României Premierul Marcel Ciolacu - Îmi doresc un dialog permanent cu mediul de afaceri

ro

17 Jan, 2024 15:40 496 Marime text
GUVERNUL ROMÂNIEI
17.01.2024
COMUNICAT DE PRESĂ
 
Premierul Marcel Ciolacu: Îmi doresc un dialog permanent cu mediul de afaceri pentru că doar împreună vom găsi soluții pentru implementarea investițiilor și creșterea economiei românești
Stabilitatea guvernamentală și fiscală, susținerea investițiilor publice și atragerea unui volum cât mai consistent de fonduri europene au fost principalele teme ale reuniunii de lucru a premierului Marcel Ciolacu și membri ai Guvernului cu reprezentanții Camerei Franceze de Comerț și Industrie în România.
”Îmi doresc un dialog permanent cu mediul de afaceri pentru că doar împreună,  prin consultare, vom găsi cele mai bune soluții care să ducă la implementarea proiectelor de investiții și creșterea economiei românești, estimată la 3,5% în acest an. În bugetul pentru 2024 am prevăzut un nivel record de investiții publice, de aproximativ 7% din Produsul Intern Brut. Împreună cu măsurile de combatere a evaziunii fiscale, de reducere a cheltuielilor publice și a deficitului bugetar asigurăm echilibrul bugetar al României. La nivelul Guvernului, nu avem în vedere noi taxe și impozite în acest an”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu. 
Guvernul României va continua demersurile de pregătire, pe toate palierele, pentru aderarea României la OCDE, proces ce aduce beneficii mediului de afaceri, prin preluarea practicilor economiilor dezvoltate, a menționat șeful Executivului.
La întâlnirea de la Palatul Victoria, reprezentanții Guvernului și cei ai Camerei Franceze de Comerț și Industrie în România (CCIFER) au discutat despre finanțările europene și naționale disponibile pentru proiecte din infrastructura de transport, energie și reabilitare termică a clădirilor, despre continuarea digitalizării ANAF și fiscalitate.
De asemenea, au fost aduse în discuție aspecte legate de piața muncii și educație, factori importanți pentru creșterea competitivității. Prim-ministrul a precizat, în acest context, că pentru dezvoltarea învățământului dual există 1 miliard de lei finanțare disponibilă din fonduri europene și naționale, iar legislația a fost adaptată astfel încât elevii de liceu dual să aibă șansa să-și continue pregătirea în învățământul superior în sistem dual, pe rută completă.
Vicepreședintele CCIFER Adela Jansen, a apreciat deschiderea și dialogul cu prim-ministrul și membrii Guvernului. ”Franța este al treilea investitor străin în România. Investițiile s-au dublat în ultimii cinci ani, iar numărul locurilor de muncă directe create de companiile franceze în România a ajuns la 125.000. Suntem un partener de discuție serios și determinat să contribuie la proiecte majore de dezvoltare”, a afirmat vicepreședintele CCIFER.
La reuniunea de lucru cu investitorii francezi, alături de premierul Ciolacu au mai participat vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, ministrul Economiei, Radu Oprea, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii