Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:56 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul României Premierul Marcel Ciolacu - Apreciez sprijinul Cehiei pentru aderarea României la Spațiul Schengen

ro

21 Nov, 2023 15:01 429 Marime text
21.11.2023
 
COMUNICAT DE PRESĂ
 
Premierul Marcel Ciolacu: Apreciez sprijinul Cehiei pentru aderarea României la Spațiul Schengen

Cooperarea bilaterală și asupra temelor comune europene și regionale a fost principala temă a întrevederii între premierul Marcel Ciolacu și președintele Senatului Parlamentului Republicii Cehe, Miloš Vystrčil.
Prim-ministrul Ciolacu a apreciat sprijinul Cehiei pentru aderarea României la Spațiul Schengen și susținerea parcursului european al Republicii Moldova.
Aspectele legate de securitatea regională au constituit, de asemenea, o temă a discuțiilor. În acest context, președintele Senatului ceh a salutat ajutorul substanțial acordat de țara noastră Ucrainei, inclusiv în ceea ce privește tranzitul de cereale.
Oficialii celor două țări au convenit ca România și Cehia să aibă o voce comună în efortul de a readuce încrederea cetățenilor în valorile democrației și ale statului de drept pentru a diminua tendința populismului prezentă în mai multe state membre ale Uniunii Europene.
În cadrul întrevederii, prim-ministrul României a subliniat importanța cooperării economice bilaterale, pilon central al relațiilor româno-cehe, în contextul în care, în 2022, volumul total al schimburilor comerciale a atins nivelul record de 6 miliarde euro.
Din partea Guvernului, alături de premier, au participat vicepremierul Marian Neacșu și reprezentanți ai Cancelariei Prim-Ministrului.  
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii