Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:15 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul României Întrevederea prim-ministrului Marcel Ciolacu cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, E.S. Kathleen Kavalec

ro

02 Aug, 2023 15:42 772 Marime text
GUVERNUL ROMÂNIEI
02.08.2023
 
COMUNICAT DE PRESĂ
 
Întrevederea prim-ministrului Marcel Ciolacu cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, E.S. Kathleen Kavalec
 
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut astăzi o întrevedere la Palatul Victoria cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, E.S. Kathleen Kavalec.
Discuțiile au vizat identificarea de noi modalități de întărire și aprofundare a Parteneriatului Strategic bilateral și, în special, a dimensiunii economice a acestuia. De asemenea, au urmărit realizarea unui schimb de opinii în privința actualei situații de securitate în regiunea Mării Negre.
Au fost discutate aspecte care țin de securitatea României, șeful Executivului transmițând mulțumiri Statelor Unite ale Americii pentru sprijinul ferm acordat țării noastre. Totodată, cei doi oficiali au condamnat categoric recentele atacuri ale Rusiei împotriva porturilor ucrainene de la Dunăre, Ismail și Reni.
De asemenea, premierul Marcel Ciolacu a transmis aprecieri pentru adoptarea de către Senatul Statelor Unite ale Americii, la 27 iulie 2023, a legii privind autorizarea bugetului apărării SUA (National Defense Authorization Act/NDAA), care  include și proiectul de lege Black Sea Security Act.
Nu în ultimul rând, în contextul desfășurării Forumului Economic al Inițiativei celor Trei Mări, la București, în data de 7 septembrie 2023, prim-ministrul Marcel Ciolacu a transmis ambasadorului SUA interesul părții române pentru o prezență americană solidă, atât la nivel guvernamental, cât și la nivelul investitorilor și companiilor private. Implicarea SUA este esențială pentru atingerea obiectivelor Inițiativei celor Trei Mări în actualul mediu strategic, a subliniat șeful Executivului.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii