Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:22 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul României Fondurile alocate pentru investiții sunt de peste 7% din PIB în bugetul pentru 2024

ro

13 Dec, 2023 14:54 429 Marime text
13.12.2023
 
COMUNICAT DE PRESĂ
Premierul Marcel Ciolacu: Fondurile alocate pentru investiții sunt de peste 7% din PIB în bugetul pentru 2024
 
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a primit astăzi, la Palatul Victoria, o delegație a Băncii Mondiale, condusă de Marina Wes, director regional pentru Uniunea Europeană.
Pregătirea bugetului pentru anul 2024 a ocupat un loc important în cadrul discuțiilor, premierul Marcel Ciolacu prezentând cu acest prilej obiectivele urmărite de Guvern în configurarea alocărilor bugetare pentru anul viitor.
”Sumele direcționate către investiții ocupă o pondere importantă în structura bugetului pentru 2024, de peste 7% din PIB. Guvernul are în vedere, de asemenea, introducerea unui set de măsuri noi pentru combaterea evaziunii fiscale și înființarea unei structuri interinstituționale care să asigure coerența implementării acestor măsuri”, a subliniat prim-ministrul român.
Nu în ultimul rând, premierul Marcel Ciolacu, a evidențiat eforturile făcute pentru creșterea ratei de absorbție a fondurilor europene, arătând că țara noastră va încheia actualul exercițiu financiar cu o rată de absorbție de aproximativ 97%.
Directorul regional al Băncii Mondiale Marina Wes a exprimat disponibilitatea Băncii Mondiale de a sprijini în continuare autoritățile române, atât în privința eficientizării politicilor de colectare fiscală, cât și în combaterea evaziunii fiscale.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii