Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:38 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul României Actele normative aprobate în cadrul ședinței Guvernului României din 3 august 2023

ro

03 Aug, 2023 16:19 826 Marime text
Data: 03.08.2023
 
INFORMAŢIE DE PRESĂ
privind actele normative aprobate în cadrul ședinței
Guvernului României din 3 august 2023
 
  1. PROIECTE ÎN ANALIZĂ
    1. PROIECT DE ORDONANȚĂ pentru stabilirea unor măsuri bugetare privind utilizarea contribuției de solidaritate instituită prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 186/2022 privind unele măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2022/1854 al Consiliului din 6 octombrie 2022 privind o intervenție de urgenţă pentru abordarea problemei prețurilor ridicate la energie (PRIMĂ LECTURA)
 
  1. PROIECT DE ORDONANȚĂ pentru stabilirea unor măsuri necesare optimizării procesului de implementare a proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile (PRIMĂ LECTURA)
 
  1. PROIECT DE HOTĂRÂRE DE GUVERN privind modalitatea de implementare a unor măsuri cuprinse în Planul național de prevenire și combatere a cancerului din Romania aprobat prin Legea nr. 293/2022 pentru prevenirea și combaterea cancerului
 
  1. PROIECTE DE LEGI
    1. PROIECT DE LEGE pentru aprobarea Contractului de finanţare - Autostrada A7 România - Cofinanţare aferentă Mecanismului de redresare şi rezilienţă - dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, semnat la Bucureşti la 12 iunie 2023 şi la Luxemburg la 14 iunie 2023
Executivul a aprobat proiectul de Lege care vizează aprobarea Contractului de finanțare - Autostrada A7 dintre România și Banca Europeană de Investiții, în valoare de 600 milioane de euro. Implementarea sa va fi asigurată de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, prin CNAIR.
Proiectul de lege a fost aprobat.
 
  1. ORDONANȚE
    1. ORDONANȚĂ privind completarea Legii nr. 182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural național mobil
Actul normativ asigură cadrul legal care să permită organizarea de expoziții în străinătate sau realizarea de proiecte culturale internaționale de către instituțiile muzeale aflate în subordinea Ministerului Culturii. În cazul în care la realizarea unor expoziții sunt implicate mai multe autorități și instituții publice, stabilirea măsurilor organizatorice vor fi aprobate prin hotărâre a Guvernului.
Ordonanța a fost aprobată.
 
  1. HOTĂRÂRI DE GUVERN
    1. HOTĂRÂRE DE GUVERN pentru modificarea anexelor 1-6 la Hotărârea Guvernului nr. 367/2023 privind aprobarea Nomenclatorului domeniilor şi al specializărilor/ programelor de studii universitare şi a structurii instituțiilor de învățământ superior pentru anul universitar 2023 – 2024
Hotărârea actualizează Nomenclatorul domeniilor, al specializărilor/ programelor de studii universitare și structura instituțiilor de învățământ superior, în baza validării consiliilor ARACIS și a solicitărilor instituțiilor de învățământ superior, din perioada martie 2023 - iulie 2023. De exemplu, se înființează mai multe specializări/programe de studii universitare de licență, cum ar fi „Securitate cibernetică” - în cadrul domeniului de licență Inginerie electronică, telecomunicații și tehnologii informaționale, „Inteligență artificială” - în cadrul domeniului de licență Informatică, etc.
De asemenea, sunt prevăzute 52 instituții de învățământ superior de stat care cuprind 2228 specializări/ programe de studii universitare de licență, din care 84 specializări/programe de studii universitare de licență au suferit modificări (modificare de capacitate, modificare de denumire etc), 22 specializări/programe au obținut acreditarea, iar 32 sunt specializări noi.
Numărul universităților a scăzut de la 53 la 52, ca urmare a apariției Legii nr. 186/2023 privind înființarea Universității Naționale de Știință şi Tehnologie Politehnica București (UNSTPB), publicată în: Monitorul Oficial  nr. 592/2023, lege prin care UNSTPB se înființează pe baza fuziunii prin comasare a Universității Politehnica din București cu Universitatea din Pitești.
Hotărârea de Guvern a fost aprobată.
  1. HOTĂRÂRE DE GUVERN pentru modificarea anexelor nr. 1 şi 2 la Hotărârea Guvernului nr. 356/2023 privind domeniile şi programele de studii universitare de master acreditate şi numărul maxim de studenți ce pot fi şcolarizaţi în anul universitar 2023-2024
Hotărârea cuprinde modificări ale domeniilor și programelor de studii universitare de master din cadrul instituțiilor de învățământ superior, la solicitarea acestora, în baza hotărârilor Senatelor universitare, rectificări ale capacității de școlarizare, încadrări în domenii ale unor programe de studii universitare din cadrul instituțiilor de învățământ superior conform rapoartelor agențiilor de asigurare a calității din țară sau din străinătate, înregistrate în Registrul European pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior (EQAR).
Modificările survin ca urmare a hotărârilor adoptate de ARACIS în perioada martie 2023 – iulie 2023.
Astfel, sunt evaluate 31 domenii de studii universitare de master (26 din cadrul a 15 universități de stat și 5 din cadrul a 5 universități particulare acreditate) cu 82 programe (76 din cadrul a 15 universități de stat și 6 din cadrul a 5 universități particulare acreditate), sunt încadrate 39 programe de studii universitare de master în domenii acreditate (35 în 28 domenii existente acreditate din structura a 17 universități de stat și 4 în 4 domenii acreditate din cadrul a 4 universități particulare acreditate), sunt acreditate 10 domenii noi (8 din cadrul a 6 universități de stat și 2 în cadrul a două universități particulare acreditate), sunt încadrate în categoria master de cercetare 32 programe de master din cadrul a 18 domenii de studii universitare de master din structura a 10 universități de stat, sunt încadrate în categoria master profesional un număr de 99 programe de master (87 din cadrul a 48 domenii de studii din structura a 26 universități de stat și 12 din cadrul a 11 domenii de studii din structura a 11 universități particulare acreditate).
Hotărârea de Guvern a fost aprobată.
 
  1. HOTĂRÂRE DE GUVERN pentru aprobarea Programului pentru scoli al României în perioada 2023-2029 şi pentru stabilirea bugetului pentru implementarea acestuia în anul școlar 2023-2024
România continuă, în perioada 2023-2029, implementarea Programului pentru școli al Uniunii Europene - program de promovare a alimentației sănătoase în rândul preșcolarilor și al elevilor, potrivit unei hotărâri aprobate astăzi de Executiv.
Programul prevede acordarea gratuită de fructe și/sau legume proaspete, lapte natural de consum și/sau produse lactate fără adaos de lapte praf, precum și produse de panificație pentru preșcolarii din grădinițele cu program normal de 4 ore și pentru preșcolarii și elevii incluși în învățământul special.
De asemenea, programul prevede finanțarea măsurilor educative care însoțesc distribuția produselor menționate.
Valoarea totală a programului pentru anul școlar 2023-2024: 742,6 milioane lei (peste 150 milioane euro), din care: 86,5 milioane lei (17,4 milioane euro) reprezintă ajutor financiar din partea Uniunii Europene; 656 milioane lei (132,5 milioane euro) reprezintă ajutor financiar de la bugetul de stat.
Elementul de noutate pentru anul școlar 2023-2024 îl reprezintă faptul că pe parcursul săptămânii fiecare preșcolar/elev va primi gratuit 3 porții de lapte și 2 porții de produse lactate, față de anii anteriori când se distribuiau 2 porții de lapte și o singură porție de produs lactat.
De asemenea, copiii cu intoleranță la gluten/lactoză și/sau la orice alt ingredient și/sau compus sau produs distribuit vor putea beneficia de produse adecvate intoleranței lor.
Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educației, vor beneficia de produsele distribuite prin acest program peste 1,88 milioane de preșcolari și elevi, începând cu anul școlar 2023-2024.
Comunicatul Ministerului Agriculturii: http://bitly.ws/Q2F4
Hotărârea de Guvern a fost aprobată.
 
  1. HOTĂRÂRE DE GUVERN privind actualizarea denumirii, descrierii tehnice şi a valorii de inventar a unui bun aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Agenției Domeniilor Statului aflată în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
Hotărârea de Guvern a fost aprobată.
  1. HOTĂRÂRE DE GUVERN privind modificarea codului de clasificaţie, actualizarea denumirii, descrierii tehnice şi/sau a valorilor de inventar, după caz, ale unor bunuri imobile aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Bacău şi a Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Suceava, instituţii subordonate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
Hotărârea de Guvern a fost aprobată.
  1. HOTĂRÂRE DE GUVERN privind actualizarea valorii de inventar şi a datelor de identificare a unor bunuri imobile aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Oficiului de Studii Pedologice şi Agrochimice Dolj din subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precum şi comasarea poziţiilor nr. MF 39050 şi MF 121328 la poziţia cu nr. MF 39050
Hotărârea de Guvern a fost aprobată.
  1. HOTĂRÂRE DE GUVERN privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată, situate pe amplasamentul suplimentar, care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional «Secțiunea 3B Mihăiești - Suplacu de Barcău» din cadrul obiectivului de investiţii de interes naţional «Autostrada Braşov-Târgu Mureş-Cluj-Oradea», aflate pe raza localităților Zimbor, Sânmihaiu Almaşului şi Românaşi din judeţul Sălaj, precum şi aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului şi a listei imobilelor proprietate publică a unităților administrativ - teritoriale care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional
Hotărârea de Guvern a fost aprobată.
  1. HOTĂRÂRE DE GUVERN privind înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului a unor imobile, în suprafaţă totală de 4.323 mp, trecute în domeniul public al statului şi darea în administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în vederea realizării de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere- S.A. a obiectivului de investiţie ,,Amenajare pasaj rutier la intersecţia DN 1 cu Bulevardul Republicii (Sinaia Sud)"
Hotărârea de Guvern a fost aprobată.
  1. HOTĂRÂRE DE GUVERN privind modificarea şi completarea, după caz, a denumirii, descrierii tehnice şi adresei poştale, precum şi actualizarea valorilor de inventar a unor bunuri aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Spitalului Clinic Căi Ferate Cluj - Napoca, unitate în subordinea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii
Hotărârea de Guvern a fost aprobată.
  1. HOTĂRÂRE DE GUVERN pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii ,,Modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferată - Sucursala Regională de Căi Ferate Braşov", lucrare de utilitate publică de interes naţional
Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea a 20 de treceri la nivel cu calea ferată din județul Brașov, pentru sporirea siguranței și confortului  participanților la trafic.
Investiția are o valoare de peste 137 milioane lei și va fi finanțată din fonduri externe nerambursabile aferente Programului Transport 2021-2027, de la bugetul de stat prin bugetul MTI, din veniturile proprii ale Companiei naționale Căi Ferate CFR SA, precum și din alte surse legal constituite.
Lucrările de modernizare includ înlocuirea dalelor uzate cu unele elastice, implementarea unui sistem de trecere la nivel cu barieră electronică, supraveghere video și sistem de iluminat, cu panouri fotovoltaice.
Durata de execuție a investiției este de 6 luni.
Hotărârea de Guvern a fost aprobată.
 
  1. HOTĂRÂRE DE GUVERN pentru modificarea şi completarea Titlului VII ,,Taxa pe valoarea adăugată" din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1/2016
Actul normativ vizează stabilirea condițiilor de aplicare a noilor scutiri de TVA în domeniul medical, introduse în Codul fiscal prin Legea nr. 88/2023, precum și corelarea actualelor dispoziții ale normelor, cu prevederile Codului fiscal, astfel cum au fost modificate prin Ordonanța Guvernului nr. 16/2022.
Ca urmare a acestor modificări şi completări, se impune introducerea unor prevederi prin care să se stabilească condițiile pentru aplicarea acestor scutiri, respectiv să se actualizeze dispozițiile normelor de aplicare.
  1. HOTĂRÂRE DE GUVERN privind modificarea Hotărârii Guvernului nr. 282/2020 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 110/2017 privind Programul de susţinere a întreprinderilor mici si mijlocii si a întreprinderilor mici cu capitalizare de piață medie - IMM INVEST ROMÂNIA, precum si pentru reglementarea unor măsuri privind plata ajutorului de stat sub formă de grant
Prin actul normativ se modifică Normelor metodologice de aplicare a Programului de susținere a întreprinderilor mici şi mijlocii şi a întreprinderilor mici cu capitalizare de piață medie în acord cu modificările aduse OUG nr.34/2023, iar termenul de 31.12.2023 reglementat pentru plata ajutorului de stat sub formă de grant în cadrul Schemei de ajutor de stat aferentă Programului IMM INVEST ROMÂNIA se va aplica în mod corespunzător convențiilor de garantare şi plată a granturilor, precum și acordurilor de finanțare încheiate, fără a fi necesară întocmirea de acte adiționale.
  1. HOTĂRÂRE DE GUVERN privind actualizarea valorii de inventar a imobilului 3255 aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, trecerea unei părţi din acesta din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al municipiului Piteşti, judeţul Argeş, şi modificarea anexei nr. 4 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului
Hotărârea de Guvern a fost aprobată.
  1. HOTĂRÂRE DE GUVERN privind aprobarea unor modificări în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului aflate în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, situate în judeţele Cluj, Dâmboviţa, Bistriţa-Năsăud, Argeş şi municipiul Bucureşti, şi modificarea anexei nr. 4 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului
Hotărârea de Guvern a fost aprobată.
  1. HOTĂRÂRE DE GUVERN privind recunoaşterea Fundaţiei ,,General Grigore Baştan" ca fiind de utilitate publică
Hotărârea de Guvern a fost aprobată.
  1. HOTĂRÂRE DE GUVERN privind trecerea unei părţi din imobilul 3589 aflat in administrarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico Militară ,,Cantacuzino", constituită dintr-o construcţie, din domeniul public al statului în domeniul privat al acestuia, în vederea scoaterii din funcţiune şi casării, şi modificarea anexei nr. 4 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului
Hotărârea de Guvern a fost aprobată.
  1. HOTĂRÂRE DE GUVERN privind închirierea unor spaţii din domeniul public al statului şi administrarea Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş", unitate sanitară din subordinea Ministerului Sănătăţii
Hotărârea de Guvern a fost aprobată.
  1. HOTĂRÂRE DE GUVERN privind înscrierea unui imobil în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului si darea acestuia în administrarea Ministerului Sănătătii - Direcția de Sănătate Publică al Județului Timiș
Hotărârea de Guvern a fost aprobată.
  1. HOTĂRÂRE DE GUVERN privind actualizarea valorii de inventar a unui imobil aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Tribunalului Braşov, precum şi transmiterea unei părţi din acesta din domeniul public al statului în domeniul privat al acestuia, în vederea scoaterii din funcţiune şi demolării
Hotărârea de Guvern a fost aprobată.
  1. HOTĂRÂRE DE GUVERN privind actualizarea valorii de inventar a unui bun imobil aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Vaslui
Hotărârea de Guvern a fost aprobată.
  1. HOTĂRÂRE DE GUVERN privind înscrierea unui monument de for public în inventarul centralizat al bunurilor care alcătuiesc domeniul public al statului şi darea acestuia în administrarea Ministerului Culturii
Hotărârea de Guvern a fost aprobată.
  1. HOTĂRÂRE DE GUVERN pentru actualizarea valorii de inventar a unor bunuri imobile aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Institutului Național al Patrimoniului
Hotărârea de Guvern a fost aprobată.
  1. HOTĂRÂRE DE GUVERN privind actualizarea valorii de inventar a unui imobil aflat în domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Afacerilor Interne prin Direcția Asigurare Logistică Integrată, ca urmare a inventarierii anuale şi reevaluării
Hotărârea de Guvern a fost aprobată.
  1.  HOTĂRÂRE DE GUVERN privind eliberarea doamnei Togănel Cristina-Mara din funcția de prefect al județului Mureș
Hotărârea de Guvern a fost aprobată.
  1. HOTĂRÂRE DE GUVERN privind eliberarea domnului Homorean Florin-Constantin din funcția de prefect al județului Olt
Hotărârea de Guvern a fost aprobată.
  1. HOTĂRÂRE DE GUVERN privind eliberarea domnului Pălășan Nicolae-Florin din funcţia de subprefect al județului Mureș
Hotărârea de Guvern a fost aprobată.
  1. HOTĂRÂRE DE GUVERN privind numirea domnului Dobre Ciprian-Minodor în funcţia de prefect al județului Mureș
Hotărârea de Guvern a fost aprobată.
  1. HOTĂRÂRE DE GUVERN privind numirea domnului De Mezzo Mario-Lucian, în funcţia de prefect al județului Olt
Hotărârea de Guvern a fost aprobată.
  1. HOTĂRÂRE A GUVERN privind numirea domnului Oprea Vasile-Liviu în funcţia de subprefect al județului Mureș
Hotărârea de Guvern a fost aprobată.
  1. HOTĂRÂRE DE GUVERN privind darea în administrarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pentru constituirea ca stoc de urgenţă medicală, a unor bunuri mobile ce fac obiectul unei donaţii făcute statului român de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii
Hotărârea de Guvern a fost aprobată.
  1. HOTĂRÂRE DE GUVERN privind completarea anexei Hotărârii Guvernului nr. 1464/2022 privind trecerea unor bunuri imobile din domeniul privat al statului in domeniul public al acestuia şi in administrarea Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare in Comunicaţii
Hotărârea de Guvern a fost aprobată.
  1. HOTĂRÂRE DE GUVERN privind actualizarea valorii de inventar a unui imobil aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Agenției Naţionale de Integritate
Hotărârea de Guvern a fost aprobată.
  1. HOTĂRÂRE DE GUVERN pentru modificarea Statutului Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 972/2006
Hotărârea de Guvern a fost aprobată.
 
  1. HOTĂRÂRE DE GUVERN privind înființarea Registrului Național de Cancer
Executivul a aprobat, printr-o hotărâre, înființarea Registrului Național de Cancer, care reprezintă un sistem informatic de înregistrare nominală a cazurilor noi de cancer diagnosticate, pe baze populaționale.
Astfel, se înființează Registrul Naţional de Cancer pentru colectarea informațiilor privind toate tipurile de cancer în vederea monitorizării incidenței cancerului la nivel național, evaluarea și controlul impactului bolii și fundamentarea politicilor de sănătate publică.
Prin acest act normativ se impune obligativitatea tuturor furnizorilor de servicii medicale de diagnostic și tratament, publici și privați, care diagnostichează și/sau tratează cazuri oncologice, precum a Direcțiilor Județene de Sănătate Publică și a Municipiului București de a înregistra datele privind tumorile primare nou diagnosticate, cu respectarea confidențialității datelor cu caracter personal conform GDPR. Nerespectarea obligativității raportării datelor bolnavilor diagnosticați cu cancer constituie contravenție, în acest sens fiind prevăzute sancțiuni.
Metodologiile de raportare, circuitul informațional, modul de constituire, organizare și funcționarea a RNC se vor elabora și adopta prin Ordin al ministrului sănătății, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei propuneri de hotărâre.
Fondurile necesare dezvoltării, operaționalizării și gestionării aplicației informatice de înregistrare nominală a datelor bolnavilor diagnosticați cu cancer se asigură prin bugetul Ministerului Sănătății, din sume alocate în baza Planului Național de Redresare și Reziliență.
  1. HOTĂRÂRE DE GUVERN pentru suplimentarea bugetului Secretariatului General al Guvernului din Fondul de rezervă bugetară pus la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023 și pentru aprobarea normativelor și limitelor maxime de cheltuieli pentru organizarea Forumului de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări, a activităților și reuniunilor naționale și pentru coordonarea altor colaborări în marja Inițiativei celor Trei Mări, în contextul organizării Summitului Inițiativei celor Trei Mări la București, ce vor avea loc în perioada 6-7 septembrie 2023, la București
Hotărârea de Guvern a fost aprobată.
 
  1. HOTĂRÂRE DE GUVERN privind înscrierea unor imobile situate în municipiul Galaţi în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, darea acestora în administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi concesiunea Companiei Naţionale "Administraţia Porturilor Dunării Maritime"- S.A. Galaţi, precum şi modificarea anexei nr.16 la Hotărârea Guvernului nr. 1.705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului
Hotărârea de Guvern a fost aprobată.
  1. MEMORANDUMURI
    1. MEMORANDUM cu tema: Strategia de administrare a datoriei publice guvernamentale 2023-2025
Actul normativ aprobă Strategia de administrare a datoriei publice guvernamentale pentru perioada 2023-2025, în concordanță cu indicatorii bugetari prevăzuți în Strategia fiscal-bugetară pe termen mediu. Aceasta prevede direcția și liniile directoare în care Ministerul Finanțelor va acționa pentru îmbunătățirea structurii portofoliului datoriei publice, principiile care vor sta la baza deciziilor de finanțare. Implementarea Strategiei se va monitoriza lunar, prin monitorizarea încadrării indicatorilor de datorie în țintele stabilite şi publicarea acestora în Buletinul lunar al portofoliului de datorie publică, elaborat de Ministerul Finanțelor şi publicat pe site-ul instituției.
  1. MEMORANDUM cu tema: Aprobarea de către Guvern a ordonatorilor principali de credite ai bugetului de stat ale căror cheltuieli vor fi prezentate în Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2024-2026
Memorandumul a fost aprobat.
  1. MEMORANDUM cu tema: Aprobarea negocierii şi semnării Acordului între Ministerul Apărării Naţionale din România şi Ministerul Apărării din Bosnia şi Herţegovina privind cooperarea în domeniul apărării
Memorandumul a fost aprobat.
  1. NOTE
    1. NOTĂ privind transmiterea unei cereri către Consiliul Județean Argeș. județul Argeș, în scopul adoptării de către acesta a unei hotărâri privind trecerea unui imobil teren din domeniul public al judeţului Argeş în domeniul public al statului, în vederea dării în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Cpt. Puică Nicolae" al judeţului Argeş (U.M. 0175), în vederea construirii unui sediu în care să funcţioneze subunitatea de pompieri din localitatea Domnești
Guvernul a luat act de această notă.
  1. NOTĂ cu tema: Aprobarea transmiterii de către Guvern, prin Secretariatul General al Guvernului, a unei cereri către Consiliul Judeţean Bihor, privind emiterea unei hotărâri care are ca obiect transmiterea imobilului situat în strada Ceyrat nr. 4, municipiul Oradea, judeţul Bihor, în domeniul public al statului în vederea dării acestuia în administrarea Universității din Oradea, , instituție aflată în coordonarea Ministerului Educației
Guvernul a luat act de această notă.
  1. NOTĂ privind transmiterea unei cereri către Consiliul Local al Comunei Bradu în scopul adoptării de către acesta a unei hotărâri privind trecerea unor imobile din domeniul public al Comunei Bradu în domeniul public al statului în vederea dării în administrarea Aeroclubului României
Guvernul a luat act de această notă.
  1. NOTĂ privind transmiterea unei cereri către Consiliul Local al Comunei Sânpetru în scopul adoptării de către acesta a unei hotărâri privind trecerea unor imobile din domeniul public al Comunei Sânpetru în domeniul public al statului în vederea dării în administrarea Aeroclubului României
Guvernul a luat act de această notă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii