Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:48 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul a aprobat normele metodologice privind înfiinţarea inspecţiei economico-financiare, în cadrul Ministerului Finanţelor Publice

ro

28 Feb, 2012 23:23 1128 Marime text

Guvernul a aprobat astăzi, prin hotărâre de guvern, normele metodologice privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea inspecţiei economice-financiare, direcţie în cadrul Ministerului Finanţelor Publice, a anunţat - într-un briefing de presă - purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Această măsură este parte a demersurilor despre care premierul a vorbit, în urmă cu două săptămâni, când a cerut mai multă atenţie în privinţa utilizării banilor publici şi campania - pe care o ştiţi - împotriva evaziunii fiscale. Ea nu vizează direct evaziunea fiscală, dar vizează un control mai aplicat al utilizării banilor publici", a afirmat purtătorul de cuvânt.

Activitatea acestei direcţii are în vedere o serie de aspecte economice şi financiare în cadrul unor entităţi de stat precum regii autonome, companii naţionale, societăţi comerciale de stat. Actul normativ stabileşte, de asemenea, atribuţiile şi competenţele inspecţiei economico-financiare, formele de exercitare a acesteia, drepturile şi obligaţiile organelor de inspecţie şi ale operatorilor economici verificaţi, contravenţiile, sancţiunile şi căile de atac.

Potrivit purtătorului de cuvânt, prin aceste norme s-au clarificat obiectivele de control pentru fiecare instituţie în parte, respectiv Curtea de Conturi şi această direcţie constituită la nivelul Ministerului Finanţelor.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii