Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rovana Plumb "Este in interesul UE si al Turciei ca procesul de extindere sa continue"

ro

11 Feb, 2010 18:13 2719 Marime text

250px-rovanaplumb.jpgCOMUNICAT DE PRESA

11 februarie 2010

Eurodeputata PSD Rovana Plumb, membră a Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţiile cu Turcia , a depus o declaraţie scrisă post-dezbaterea privind Turcia care a avut loc miercuri în plenul PE reunit la Strasbourg. Doamna Plumb a subliniat că este în interesul Uniunii Europene şi al Turciei ca procesul de extindere să continue, autorităţile de la Ankara trebuind să intensifice reformele în vederea îndeplinirii angajamentelor asumate.

"Este în interesul ambelor părţi -Uniunea Europeană şi Turcia-, ca procesul de extindere să continue şi de aceea Turcia trebuie să intensifice procesul de reformă în vederea îndeplinirii angajamentelor asumate. Câteva exemple în acest sens: legislaţia în domeniul egalităţii de gen este armonizată, dar trebuie mai multe eforturi pentru implementarea acesteia în vederea diminuării diferenţelor între bărbaţi şi femei la participarea pe piaţa muncii, în politică şi în procesul decizional, precum şi accesul la educaţie", se arată în intervenţia scrisă.

Eurodeputata, care este şi membră a Comisiei de mediu a PE, a menţionat că "în domeniul protecţiei mediului s-au înregistrat progrese în special prin semnarea Protocolului de la Kyoto în această 'eră a adaptării la efectele schimbărilor climatice', dar mai sunt multe de făcut in domeniul calităţii apei, protectia naturii si OMG(organisme modificate genetic). Salut progresele făcute de Turcia, dar în acelaşi timp susţin cererea adresată Ankarei de a face mai multe eforturi în procesul reformelor pentru a se alătura clubului european".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii