Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:56 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gălăgie, zarvă mare-n târg,... dintr-o dată linişte. Ce s-a întâmplat? Binenţeles, au venit jandarmii …

ro

18 Jun, 2015 11:22 729 Marime text
Jandarmii au surprins în Constanţa şi Năvodari, şase persoane care care doreau să vândă fără să îndeplinească condiţiile prevăzute de lege 212 pachete cu 4240 de ţigări.
 
          Miercuri, 17 iunie a.c., între orele 17.30-18.00, două echipaje de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile Constanţa, au desfăşurat acţiuni punctuale în zona Pieţei Tomis III, respectiv în apropierea Pieţei din Năvodari, unde au surprins şase persoane cu vârste cuprinse între 35 şi 60 de ani, din localitate, în timp ce încercau să vândă persoanelor din zonă, 212 pachete cu 4240 de ţigări, fără timbre accizabile, inscripţionate „Ashima”, „Marble”, „Fast”, „Viceroy”, „Rothmans”,  „Royal” şi „Viceroy”.
      
         Pe numele acestora, au fost întocmite actele de constatare pentru comiterea faptei de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270 din Legea 86/2006 privind Codul vamal al României. Actele de constatare şi pachetele de ţigări vor fi predate la I.P.J. Constanţa, Serviciului de Investigare a Fraudelor.
 
II. Jandarmii au surprins în Constanţa cinci persoane care aveau asupra lor nouă pliculeţe  ce conţineau o substanţă vegetală halucinogenă de culoare albă şi verde.
 
          Miercuri, 17 iunie a.c., ora 21:00, un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile care se afla în misiune de asigurare a ordinii şi siguranţei publice, la intrarea în staţiunea Mamaia, a observat un grup de trei persoane, care-şi confecţionau ţigarete artificiale (joint-uri). La vederea militarilor, tinerii cu vârste cuprinse între 21-27 ani,  au început să se agite, au aruncat pe jos ţigaretele, au mărit ritmul de mers şi s-au îndreptat către un autoturism. Au fost somaţi, s-au oprit şi li s-a făcut controlul corporal sumar şi al bunurilor pe care le deţineau.
 
         Asupra acestora, jandarmii au mai găsit şase pacheţele de staniol cu substanţă vegetală halucinogenă, de culoare verde.
 
        O oră mai târziu, jandarmii au surprins în zona Casa de Cultură, două  persoane  de 25 respectiv 28 de ani, care aveau asupra lor trei  pliculeţe de staniol cu substanţă vegetală halucinogenă, de culoare albă.
 
        Cele nouă plicuri vor fi predate Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate  Constanţa,  în vederea continuării cercetărilor.
 
         Pentru siguranţa cetăţenilor, Jandarmeria Română recomandă ca, în situaţia în care observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute, cu scopuri obscure, să anunţe cel mai apropiat echipaj de ordine publică.
Pentru solicitări, cetăţenii pot apela non-stop numărul unic de urgenţe  112.
 
INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Ti-a placut articolul?

Comentarii