Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campania“Jandarmeria pe înţelesul tuturor” Peste 200 de elevi de la Şcolile Gimnaziale „Remus Opreanu” şi „Mihai Viteazul” din Constanţa au aflat cum pot preveni şi combate actele de violenţă şi consumul de substanţe psihotrope

ro

12 Mar, 2014 13:33 1396 Marime text
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
J A N D A R M E R I A R O M Â N Ă
Gruparea de Jandarmi Mobilă „TOMIS” Constanţa
Relaţii Publice
B-dul. I.C. Brătianu Nr. 246 ; Tel. : 0241.623435, Fax : 0241.545948
www.jandarmeriamobilatomis.ro
e-mail: office@jandarmeriamobilatomis.ro
Nr.26
Constanţa, 12.03.2014
Campania“Jandarmeria pe înţelesul tuturor”: Peste 200 de elevi de la Şcolile Gimnaziale „Remus Opreanu” şi „Mihai Viteazul” din Constanţa au aflat cum pot preveni şi combate actele de violenţă şi consumul de substanţe psihotrope


Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanţa, derulează alături de toate structurile similare din ţară, Campania naţională de informare, prevenire şi dialog social - „Jandarmeria pe înţelesul tuturor”. Această campanie, care se desfăşoară pe parcursul unui an, se adresează tuturor cetăţenilor, ONG-urilor şi instituţiilor publice, are ca scop informarea acestora cu privire la rolul pe care îl are Jandarmeria Romană în societate, modul activ în care această instituţie se implică în viaţa de zi cu zi a cetăţenilor precum şi tipul de misiuni pe care le execută jandarmii, dar şi despre prevenirea şi combaterea violenţei.
Activitatea se desfăşoară în baza protocolului semnat de Jandarmeria Constanţa şi I.S.J. Constanţa, vizează mai multe deplasări la instituţiile de învăţământ din judeţul Constanţa şi are ca grup-ţintă îndeosebi elevii din grupa de vârstă 10-18 ani.


Această etapă se desfăşoară sub titlul „Stop violenţei şi discriminării în şcoli”, cuprinde întâlniri ale jandarmilor cu elevii şi profesorii. În acest sens, plutonierul major Adrian CUCU, a participat luni, 10 martie a.c, la o întâlnire cu peste 100 de elevi ai Şcoala Gimnazială nr.7 „Remus Opreanu”din Constanţa. Elevilor din clasele a VII-a şi a VIII-a le-au fost prezentate pe scurt şi pe înţelesul lor, misiunile jandarmeriei, importanţa şi locul acestei arme în cadrul forţelor de ordine publică.


În partea a doua a întâlnirii, elevii au exemplificat formele de violenţă întâlnite în mediul familial, în cercurile de prieteni, pe drumul de/la şcoală, în incinta şcolii, pe net sau la televizor. Aproape jumătate dintre elevi au descris diferitele forme ale violenţei, de la cea verbală şi până la cea fizică, percepută în ansamblu ca o manifestare la care recurg cei ce au astfel de exemple în familie, dar şi pe stradă, fie că sunt împinşi să acţioneze astfel de către persoane rău intenţionate, fie că în acest mod încearcă să îşi revendice un statut clamat de anturaj.


Reprezentantul Grupării de Jandarmi Mobile a pus accentul în răspunsurile date îndeosebi pe rolul prevenirii unor astfel de manifestări, oferind totodată soluţii practice de răspuns în astfel de situaţii. Mai mult, jandarmul a arătat că cea mai importantă armă de descurajare a unui astfel de comportament constă în alertarea în cel mai scurt timp posibil a forţelor de ordine, prin apelul unic de urgenţă 112, explicând ce informaţii sunt cerute de la un apelant într-un astfel de caz: ce urgenţă are, unde este urgenţa, unde se află apelantul, de la ce număr de telefon sună şi cum se numeşte. Apelantul trebuie să rămână la telefon pentru a furniza detalii suplimentare asupra urgenţei şi pentru a primi recomandările operatorilor structurilor de urgenţă.


Directorul unităţii de învăţământ, profesorii şi elevii s-au arătat încântaţi şi au stabilit noi întîlniri între jandarmi şi elevii din clasele V-VIII.
Începând de miercuri, 12 martie a.c., între orele 12.00-14.00, jandarmii împreună cu reprezentanţii Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa desfăşoară activităţi de prevenire şi combatere a actelelor de violenţă şi a consumului de substanţe psihotrope, cu peste 100 de elevi ai Şcolii Gimnaziale nr. 29 „Mihai Viteazul” din Constanţa.


***** Notă pentru editor
Plutonierul major Adrian CUCU, este specializat în problematica violenţei domestice şi juvenile. El a efectuat un stagiu de pregătire pe acest profil la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, susţinut de experţi ai Jandarmeriei Franceze.


Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanţa, a semnat în această perioadă patru parteneriate educaţionale cu Şcolile Gimnaziale „Remus Opreanu”, „Mihai Viteazul”, dar şi cu Liceul Teoretic”Decebal” din Constanţa şi Liceul Tehnologic ’’Lazăr Edeleanu’’ Năvodari.


Deasemenea, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanţa şi Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa, vor semna un protocol de colaborare, prin care cele două instituţii vor desfăşura în unităţile şcolare activităţi de prevenire şi combatere a violenţei şi a consumului de substanţe halucinogene.


INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii