Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:26 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campania“Jandarmeria pe înţelesul tuturor” Peste 200 de elevi de la Şcolile Gimnaziale nr. 8 şi ai Liceului Teoretic ” Decebal” Constanţa, au aflat cum pot preveni şi combate actele de violenţă şi consumul de substanţe cu efect psi

ro

07 Apr, 2014 14:47 628 Marime text
          Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanţa a continuat în această perioadă activităţile de prevenire a violenţei, alături de toate structurile similare din ţară, în cadrul Campaniei naţionale de informare, prevenire şi dialog social „Jandarmeria pe înţelesul tuturor”.
          În acest sens, săptămâna trecută, reprezentanţi ai Compartimentului de Prevenire a Faptelor Antisociale aparţinând G.J.M. Constanţa s-au întâlnit cu elevii din clasele a VI-VIII a, a Şcolii Gimnaziale nr. 8, dar şi cu elevi din clasele a XI-XII a, ai Liceului Teoretic ” Decebal” Constanţa.       Tinerilor le-au fost prezentate pe scurt şi pe înţelesul lor, misiunile jandarmeriei, importanţa şi locul acestei arme în cadrul forţelor de ordine publică.
 
          Una dintre problemele puse în discuţie de către elevi a fost aceea că în viaţa de zi cu zi este dificil şi chiar periculos să iei atitudine împotriva celor care încearcă să inspire teamă celor din jur. Elevi au fost sfătuiţi de jandarmi că pentru descurajarea unui astfel de comportament, trebuie să alerteze în cel mai scurt timp posibil forţele de ordine, prin apelul unic de urgenţă 112, explicând şi ce informaţii sunt cerute de la un apelant într-un astfel de caz.
 
          Săptămîna aceasta, în cadrul programului „Şcoala altfel”, vom fi prezenţi în mijlocul elevilor de la Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” Năvodari, Şcoala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu” şi   Şcoala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul” din Constanţa.  Se vor prezenta teme de prevenire a violenţei, cunoşterea legilor, iar ca fapt de noutate, subofiţeri jandarmi, instructori în autoapărare atestaţi, vor prezenta procedee individuale de apărare, urmate de exerciţii practice cu elevii şi cadrele didactice.
 
           În zilele de joi şi vineri, cu începere de la ora 12.00, Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanţa organizează la reşedinţa unităţii, Ziua Porţilor Deschise, acţiuni la care şi-au anunţat participarea până la această oră peste 700 de elevi. Programul dedicat oaspeţilor cuprinde, la reşedinţa unităţii, exerciţii demonstrative de autoapărare, intervenţie profesională precum şi exerciţii cu câini de serviciu.
 
*****  Notă pentru editor
              Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanţa, a semnat în această perioadă şase parteneriate educaţionale cu Şcolile Gimnaziale nr. 8, „Remus Opreanu”, „Mihai Viteazul” din Constanţa, Şcoala Gimnazială nr.1 Valu lui Traian, precum şi cu Liceul Teoretic”Decebal” din Constanţa şi Liceul Tehnologic ’’Lazăr Edeleanu’’ Năvodari.
 
              Deasemenea, Jandarmeria Constanţa şi Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa, au semnat un protocol de colaborare, prin care cele două instituţii vor desfăşura în unităţile şcolare activităţi de prevenire şi combatere a violenţei şi a consumului de substanţe halucinogene.
 
INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Ti-a placut articolul?

Comentarii