Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultima săptămână pentru depunerea Declaraţiilor 200 şi 230, cu faptă bună fără costuri inclusă

ro

18 May, 2015 09:34 1532 Marime text
Data de 25 mai 2015 reprezintă termenul legal până la care se pot depune Declaraţia 200 şi Declaraţia 230 la ANAF, în condiţiile legale. Contribuabilii persoane fizice pot astfel să facă şi o faptă bună atunci când îşi îndeplinesc obligaţiile fiscale, căci pot alege ca 2% din impozitul pe care oricum l-au plătit / îl vor plăti statului să fie redirecţionat către un ONG. Mai exact, nişte bani se vor
întoarce către societate, putând aduce o contribuţie semnificativă unor cazuri sociale.
 
Fiecare persoană poate decide cărei Fundaţii sau Asociaţii îi va transmite cei 2%, iar întreg procesul este extrem de simplu. Tot ceea ce trebuie făcut este ca, în declaraţia depusă la agenţia fiscală, să fie trecute datele unui ONG, în secţiunea special alocată acestei proceduri. Fundaţia Refresh este unul dintre organismele de tip ONG care încearcă să mobilizeze populaţia pentru a profita de acest sistem prin care se poate face o faptă bună absolut fără costuri. Cei de la Fundaţia Refresh se bazează în acţiunile lor (majoritatea vizând cazuri de sărăcie extremă şi situaţii ce necesită intervenţii urgente) în principal pe aceşti 2% care, cumulaţi, pot ajuta la schimbarea unor destine.
 
Pentru a veni în întâmpinarea celor care depun cel puţin una dintre declaraţii, reprezentanţii Fundaţiei Refresh promovează website-ul www.static-anaf.com, unde contribuabilii pot găsi formularul 200 şi formularul 230, ambele deja completate cu datele ONG-ului. Declaraţiile pot fi completate astfel doar cu datele contribuabilului. Fundaţia Refresh încearcă să-şi mobilizeze susţinătorii, dar şi să atragă alţii noi, care să fie ulterior ţinuţi la curent cu acţiunile realizate de organizaţie pe tot parcursul anului.
 
Declaraţia 200 (http://static-anaf.com/declaratia-formularul-200.pdf) se depune în mod obligatoriu de către persoanele care au realizat în anul precedent venituri din afara salariilor (chirii, venituri din tranzacţii pe piaţa de capital şi alte forme de venituri înregistrate). Declaraţia 230 poate fi depusă opţional de către persoanele care au realizat venituri din salarii (deci toţi cei ce au un contract de muncă) şi nu presupune plata altor taxe (impozitele pe salarii au fost deja reţinute la sursă). Pe site-ul www.static-anaf.com există inclusiv instrucţiuni de completare ale celor doua declaraţii şi multe alte informaţii utile pentru contribuabili.
 
Spre deosebire de donaţiile directe sau de cele online ori prin SMS, redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit are avantajul de a reprezenta un ajutor ce nu implică un efort financiar suplimentar: pur si simplu, o mică parte din banii care oricum merg spre bugetul statului, vor fi trimişi de autorităţi spre un ONG ales de persoana care a realizat respectivele venituri.
 
Detalii despre Fundaţia Refresh şi despre o parte din cazurile rezolvate şi a celor propuse pentru rezolvare pot fi consultate pe website-ul oficial www.fundatia.eu, dar şi pe pagina de Facebook. Tot acolo, se poate propune un caz Fundaţiei Refresh. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii