Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat finalizare proiect - Fundatia Baylor Marea Neagra

ro

24 Nov, 2015 12:35 1838 Marime text
S-a tras cortina peste  ”Aventurile Pompierului Zahăr Ars la malul mării”
Pompierul Zahăr Ars și-a încheiat turneul din 2015 din județul Constanța
 
Pompierul Zahăr Ars împreună cu echipa sa formată din Regina Zurluzi, Dragonul paznic, Doctorul Băndăjescu și fiorosul Balaur Dințosul și-au încheiat reprezentațiile de anul acesta, din cadrul turneului  “Aventurile Pompierului Zahăr Ars la malul mării ”.

Proiectul din 2015, la fel ca anul trecut, a fost desfășurat cu suportul financiar al OMV Petrom și cu aprobarea Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

Personajele au promovat prin aventurile lor, așa cum o fac începând cu anul 2013, comportamente corecte de păstrare a igienei personale, dând ocazia copiilor să se implice direct în stabilirea câștigătorului luptei dintre Zahăr Ars și Dințosul, arătând Balaurului că știu ce să facă pentru a se proteja de microbi.

Piesa de teatru de păpuși, gândită și pusă în scenă de către echipa de voluntari a Fundației Baylor Marea Neagră, a fost prezentată în 2015 în fața a 1200 de copii din 12 grădinițe din județul Constanța. Pe perioada verii  alți 1200 de copii și tineri de la parcul de distracții Aqua Magic și din două centre aflate în subordinea Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța  au participat la aventurile Pompierului Zahăr Ars.
Copiii din grădinițe au primit în dar pachete cu produse de igienă personală pentru a pune în aplicare ce au învățat de la Pompier. Grădinițele participante au primit înregistrarea video a piesei de teatru de păpuși pentru a o putea folosi în cadrul altor activități pe aceeași temă.

În vederea evaluarii impactului proiectului și pentru a încheia într-un mod festiv activitățile a fost organizat și un concurs pe 15 octombrie, cu ocazia Zilei Mondiale a Spălatului pe Mâini.  Au răspuns invitației de a realiza un poster inspirat din piesa de teatru “Aventurile Pompierului Zahăr Ars la malul Mării” 7 grupe de copii din 5 grădinițe.

Câștigătorii au fost aleși de către echipa de voluntari care a desfășurat proiectul iar premiile au constant în puzzle-uri cu Pompierul Zahăr Ars și Regina Zurluzi, jocuri educative și produse de igienă pentru toți copiii participanți.

”Ce să vă spun despre Pompierul Zahăr Ars...Mă bucur că m-am putut implica într-un proiect în care scenariul a fost scris de voluntari, printre ei fiind și eu, și în care am putut să transformăm mesajul Fundației Baylor Marea Neagră, de prevenire a transmiterii bolilor infecțioase, într-unul potrivit pentru copiii de grădiniță. Practic, prin intermediul personajelor le-am comunicat ce ar trebui să știe pentru a avea obiceiuri corecte de păstrare a igienei personale. Cel mai mult mi-a plăcut când am ajuns în fața copiilor. Zâmbetul lor, entuziasmul cu care au sărit să îl ajute pe Pompier în lupta lui cu Dințosul, bucuria cu care au făcut cunoștință la finalul piesei cu păpușile, toate aceste lucruri au fost pentru mine cele mai frumoase aplauze.”- Paul Dorobăț, voluntar Baylor.

Fundația Baylor Marea Neagră este singurul reprezentant al rețelei BIPAI în România care, prin Centrul de Excelenţă, furnizează servicii medicale și psihosociale persoanelor din regiunea Dobrogei, ce suferă de boli infecțioase. Din 2001 și până în prezent, la serviciile existente (stomatologie, boli infecțioase, obstetrică-ginecologie, pneumologie, testare rapidă și psihosociale) s-au adăugat planificarea familială şi serviciile primare de cardiologie.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii