Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atributii si proiecte prioritare

ro

12 Jan, 2010 19:49 1589 Marime text
Direcţia Silvică Constanţa are ca atribuţii generale: gospodarirea durabilă şi unitară, în conformitate cu prevederile amenajamentelor silvice şi ale normelor de regim silvic, a fondului forestier proprietate publică a statului, în vederea creşterii contribuţiei pădurilor la îmbunătaţirea condiţiilor de mediu şi la asigurarea economiei naţionale cu lemn, cu alte produse ale pădurii şi cu servicii specifice silvice.

În cadrul Direcţiei Silvice Constanţa există şi personal specializat care se ocupă de protecţia pădurilor fiind condus de Serviciul Paza si Protectia Padurilor din RNP.

Fondul forestier proprietate publică a unităţilor administrativ-teritoriale se administrează prin ocoale silvice private care funcţionează ca regii autonome de interes local cu specific exclusiv silvic sau pe bază de contracte cu ocoale silvice din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva.

Ocoale Silvice din Judeţul Constanţa: Ocolul Silvic Băneasa, Ocolul Silvic Cernavodă, Ocolul Silvic Hărşova, Ocolul Silvic Murfatlar, Pepiniera Agigea, Herghelia Mangalia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Brotea Florentina 19 Aug, 2013 22:07 Parintii mei au la Satu Nou o gradina cu vie, de mai bine de doi ani i au invadat Graurii , tot satul e invadat de grauri , sunt disperati , le mananca viile la totii vecini inclusiv alor mei , cum ne puteti ajuta ?