Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:06 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Ploieşti, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Ploieşti au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fis

ro

11 Jun, 2013 12:20 553 Marime text

Comunicat de presa2 11.06.2013

        Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul   B.C.C.O. Ploieşti, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 15 persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor  de  evaziune fiscală şi spălare de bani.
 
        In acest sens, procurorii DIICOT efectuează un număr de 15 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Prahova -10, Giurgiu -1, Vrancea -2, Timiş -1 şi Tulcea -1, la locuinţele învinuiţilor precum si la sediile unor societăţi comerciale.
        Membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale,  utilizând  un număr de  8  societăţi comerciale, pentru  derularea, în mod ilegal,  de activităţi de comerţ  cu  produse energetice.
        Astfel, ca mod de operare, învinuiţii au înfiinţat  în Bulgaria societăţi comerciale în numele cărora erau efectuate  achiziţii intracomunitare de mărfuri din România.
        În realitate, prin utilizarea de documente false, mărfurile erau comercializate pe teritoriul  României, fără plata taxelor si impozitelor aferente, prin intermediul altor societăţi comerciale, tip „fantomă”, controlate de către membrii grupării.
        Prejudiciul total cauzat prin eludarea plăţii taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat este de circa 4.000.000 de Euro.
        La sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Ploieşti vor fi conduse   20 de persoane în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor faţă de învinuiţi sa fie dispuse masurile legale in cauza.
        Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către  SRI şi DGA. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul GMJ – Matei Basarab Ploieşti.
        Facem precizarea că faptele învinuiţilor sunt analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii