Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:01 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Oradea, Iaşi şi IPJ Bihor, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea de infracţiun

ro

12 Mar, 2013 12:45 1530 Marime text
         Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Oradea, Iaşi şi IPJ Bihor, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 26 de persoane, specializat în săvârşirea de infracţiuni informatice şi spălare de bani, sens în care au efectuat  34 de percheziţii domiciliare în municipiile Oradea şi Iaşi.
Imagini - versiunea pentru download

 
        Liderii grupării au fost identificaţi ca fiind  învinuiţii   Bejuşcă Ioan Gheorghe, 37 de ani şi Sîrbu Constantin Eduard, 33 de ani, din municipiul Oradea.   
         În perioada mai - septembrie 2012, învinuiţii au constituit un grup infracţional organizat, specializat în deţinerea de echipamente - aparatură  skimming, în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, procurarea de informaţii de identificare a card-urilor bancare în vederea falsificării acestora, falsificarea şi punerea în circulaţie a card-urilor bancare, falsificarea de bancnote din cupiura de 100  USD şi spălare de bani.

        Astfel, informaţiile de identificare a card-urilor bancare aparţinând clienţilor erau procurate prin montarea aparaturii tip skimming  la diferite ATM - uri situate  pe teritoriile  Cehiei  şi Ungariei, iar după falsificarea cardurilor, acestea erau folosite pentru achiziţionarea unor bunuri de la diverşi comercianţi de pe teritoriul Olandei.

         În această modalitate, membrii grupării au efectuat retrageri de numerar sau au achiziţionat bunuri în valoare de peste 300.000 Euro.
         O parte din membrii grupului infracţional s-a ocupat şi de falsificarea şi punerea în circulaţie de bancnote din cupiura de 100 USD.    

        Procurorii D.I.I.C.O.T.  au  cooperat în instrumentarea cauzei cu autoritățile judiciare din Olanda, Ungaria și Cehia.
        Învinuiţii vor fi audiaţi la sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Oradea, urmând a se dispune măsurile legale în cauză după finalizarea audierilor.
         Facem precizarea că faptele învinuiţilor urmează a fi analizate prin raportare la prevederile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii