Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:30 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 19 inculpaţi şi a unei societăţi comerciale, urmare a destructurării unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea de infrac

ro

30 Aug, 2013 12:21 463 Marime text

Comunicat de presa 30.08.2013

        Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 19 inculpaţi şi a unei societăţi comerciale, urmare a destructurării unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea de infracţiuni în materia comerţului ilegal cu alcool.
         Din probele administrate în cauză se conturează suspiciunea rezonabilă  că  inculpaţii au constituit un grup infracţional organizat,   în scopul obţinerii de beneficii financiare substanţiale din producerea unor mari cantităţi de alcool şi comercializarea acestora prin eludarea dispoziţiilor fiscale privind producerea, deţinerea şi marcajul produselor accizabile.
         Astfel, în rechizitoriu se reţine că, în cadrul activităţii unei societăţi comerciale de profil din municipiul Focşani, membrii grupării au procedat la amplasarea unor instalaţii neautorizate înaintea contoarelor unei linii tehnologice de producţie de alcool dublu rafinat şi au  extras în această modalitate cantităţi de alcool necontorizate, de peste 1.443.000 de litri, fără înregistrarea în evidenţele contabile ale societăţii a operaţiunilor comerciale aferente cantităţilor de alcool produse ilegal.
         Membrii grupării sunt suspectaţi că, prin disimularea provenienţei cantităţii de 1.443.000 litri de alcool, produsă în mod  ilegal,  au obţinut şi utilizat în interes propriu suma de peste 13.600.000 lei.
        Prejudiciul total cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este   estimat la suma de peste 58.400.000 lei,  reprezentând accize, taxe şi impozite.
         S-a mai reţinut în actul de sesizare că membrii grupării au săvârşit infracţiunea de furt calificat, constând în aceea că, prin blocarea funcţionării echipamentelor de măsurare a consumului de gaze naturale  au sustras, în mod repetat, gaz metan în valoare de 2.700.000 lei, acesta utilizat pentru funcţionarea instalaţiei ilegale de producţie alcool.
          Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au înaintat dosarul, spre competenta soluţionare, Tribunalului Galaţi.
          Facem precizarea că sesizarea instanţei de judecată reprezintă, conform Codului de procedură penală, ultima etapă a urmăririi penale, fiind respectate atât prevederile art.6 pct.2 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului cât şi garanţia constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii