Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:59 18 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Braşov, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Braşov, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier specializat în săvârşirea infracţiunilor de

ro

18 Mar, 2013 11:49 760 Marime text
        Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Braşov, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, constituit din cetăţeni români, moldoveni şi iordanieni, specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă cu produse accizabile cu tutun.

        În fapt, se reţine că inculpaţii au constituit un grup infracţional organizat, în scopul obţinerii unor beneficii materiale substanţiale prin punerea în funcţiune, pe raza judetului Braşov si in localitatea Mizil, judetul Prahova,  a doua  fabrici clandestine de producţie ţigarete contrafăcute şi prin producerea şi comercializarea de ţigarete contrafăcute, cu eludarea plăţii taxelor şi accizelor datorate bugetului de stat.
         Liderul grupării, Inculpatul Hariton Veaceslav, cetatean moldovean, a organizat introducerea în ţară a unor utilaje specifice pentru fabricarea şi ambalarea ţigaretelor, a materiilor prime aferente procesului de producţie (tutun vrac şi foiţe de ţigarete) şi a forţei de muncă (cu prioritate cetăţeni moldoveni cu o condiţie materială modestă) şi a înfiinţat în diverse locaţii linii ilegale de producţie a ţigaretelor contrafăcute.
         Activitatea  ilegala  a grupului infractional organizat  a fost sprijinita de catre inculpatul Dahabreh Raed, 51 ani, consul onorific  in cadrul Consulatului Onorific al  Regatului Hasemit al Iordaniei la Brasov, care, pentru a se sustrage urmaririi penale, in seara zilei de 16 martie 2013, a incercat sa paraseasca teritoriul  Romaniei, prin PTF Otopeni, cu directia Amman - Iordania.

        Ţigările contrafacute erau comercializate pe întreg teritoriul României.

        Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala este estimat la  825.000 lei.

         Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate de către procurorii D.I.I.C.O.T. au fost ridicate utilaje de producere şi ambalare ţigări,  peste 2 tone de tutun vrac, 10.000 ţigarete, timbre, blanchete, filtre precum şi sumele de 120.000 lei si aproximativ 135.000 euro.

        Urmare a acţiunii procurorilor D.I.I.C.O.T., cele doua fabrici clandestine de producere şi ambalare a ţigărilor contrafăcute au fost închise.

        La solicitarea procurorilor  D.I.I.C.O.T., instanţa de judecată a dispus  arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile a 3  inculpaţi.

        Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către DOS şi SRI.
         Actiunea a fost efectuata cu sprijinul BCCO  Ploiesti, IPJ Brasov,  SPIR  Brasov si  Jandarmeria Ploiesti.
        Facem precizarea că faptele inculpaţilor urmează a fi analizate prin raportare la prevederile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii