Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:11 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Alba Iulia au reusit destructurarea unei grupări infractionale organizate deosebit de violentă, specializată în comiterea unor infracţiuni de şantaj asupra unor oameni de afaceri locali, cămătărie, î

ro

11 Jun, 2013 11:52 1043 Marime text

Comunicat de presa 11.06.2013

        Procurorii  D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Alba Iulia au reusit destructurarea unei grupări infractionale organizate deosebit de violentă, constituită din opt persoane, grupare specializată în comiterea unor infracţiuni de şantaj asupra unor oameni de afaceri locali, cămătărie, înşelăciune, care a acţionat în principal pe raza judeţului Hunedoara.
        Practic, gruparea infracţională era organizată pe paliere de comandă şi execuţie, specializată în acte de violenţă, şantaj, cămătărie, înşelaciune, etc.
        Din materialul probator aflat la dosarul cauzei rezultă că  liderul grupării era Şimota Alin, cel care transmitea ordinele către inculpatul Litera Constantin Cristian, acesta din urmă asigurând punerea lor în executare. La solicitarea lui Simota Alin, au fost executate mai multe acte de violenţă la comandă, răpiri şi şantaje asupra unor persoane, cu scopul de a fi divulgate  adresele unde se află datornici de la care acesta avea de recuperat sume de bani sau pentru ca aceştia să-şi retragă memoriile şi plângerile formulate către diverse instituţii.
        Tot astfel, un candidat pentru funcţia de consilier local a fost agresat la solicitarea lui Simota Alin pentru că s-a opus unor cereri şi proiecte de lucrări solicitate de firmele pe care inculpatul le administra.
        În cauză s-au efectuat 7 percheziţii la diferite locatii din  judeţul  Hunedoara.
        Cercetările se efectuează împreună cu ofiţeri delegaţi de la IPJ ALBA şi BCCO ALBA IULIA. Suportul tehnic, informativ şi logistic a fost asigurat de  SRI, DIPI şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba.
        La sediul DIICOT urmează a fi aduşi 8 învinuiţi, precum şi  alte 11 persoane pentru audieri.
       Facem precizarea că faptele învinuiţilor sunt analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii