Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:34 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu, împreună cu ofiteri de poliţie judiciara din cadrul SCCO Sibiu, au procedat la destructurarea unei grupări infracţionale specializate în traficul international de droguri de risc - cannabis

ro

15 Mar, 2013 10:48 939 Marime text
        Procurorii Direcţiei de  Investigare a Infracţiunilor de  Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sibiu, împreună cu ofiteri de poliţie judiciara din cadrul SCCO Sibiu,  au procedat la destructurarea unei grupări infracţionale, constituite din 21 de persoane, cetateni romani si germani, specializate în  traficul international de droguri de risc - cannabis.
         In acest scop, la data de 15 martie 2013, au fost efectuate 18 percheziţii domiciliare pe raza judetului Sibiu, la locuintele membrilor gruparii.
          În fapt, se retine ca,  în perioada  2012 - 2013, învinuiţii  au organizat procurarea şi introducerea pe teritoriul Romaniei, prin intermediul unor firme de curierat sau personal de catre membrii gruparii,  a cantitatii de aproximativ 4 kilograme cannabis.
         Drogurile de risc proveneau din  Germania si Spania si erau destinate comercializarii la pretul de 60 de lei/ gram, către  consumatorii de pe raza municipiului Sibiu.
         Învinuiţii comercializau drogurile numai către persoane de încredere, avand propriile zone de distribuţie,  din investigaţiile efectuate rezultand că în activitatea infracţională erau cooptati şi  minori, pentru  predarea drogurilor intre membrii gruparii.
         La sediul Direcţiei de  Investigare a Infracţiunilor de  Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sibiu au fost aduse în vederea audierii 40 de persoane, fata de invinuti urmand a fi dispuse masurile legale, dupa finalizarea audierilor.
          În cauza se efectueaza cercetari sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev.  prev. de art.8 din Legea nr.39/2003 rap. la art.323 C.p., art.2 alin.1 si art. 3 alin.1 din Legea nr.143/2000.
          Facem precizarea că faptele învinuiţilor urmează a fi analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii