Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:23 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grup infracţional organizat, constituit din 35 de persoane, destructurat de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Iaşi

ro

18 Oct, 2012 15:12 755 Marime text


Comunicat de presa 18.10.2012


        Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul   B.C.C.O. Iaşi si BCCO Bacău, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 35  de persoane, ce  acţiona pe raza judeţelor Iaşi si Bacău , specializat in savarsirea infracţiunilor de contrabandă cu produse petroliere, evaziune fiscală şi spălare de bani.

         In acest sens, in cauza sunt efectuate  56 de percheziţii domiciliare, la locuinţele învinuiţilor precum si la sediile unor societati comerciale de pe raza municipiului Bucureşti si a judeţelor Iaşi, Bacău, Prahova, Bistrita Nasaud si Constanta.

        Membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale, utilizând un număr de 32 de societăţi comerciale pentru efectuarea de operaţiuni  ilegale cu  produse  petroliere.

        Astfel, ca mod de operare, învinuiţii au  derulat operaţiuni de import din Bielorusia în România de produse petroliere accizabile - motorina, declarate vamal de către importator ca fiind combustibil pentru încălzit, în scopul sustragerii de la plata accizelor şi taxelor vamale datorate statului.

        In fapt, liderii grupării, prin intermediul a 7 societăţi comerciale din municipiile Bacău, Iaşi si Bucureşti, au procedat la comercializarea fara documente legale a importante cantitati de  motorina, aceste societati  înregistrând achiziţii şi respectiv livrări fictive de combustibil lichid uşor - C.L.U. si motorină, de la şi către firme tip ”fantomă”.

        In aceasta modalitate a fost introdusa in tara cantitatea de aproximativ 3500 tone motorina, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţionala ca urmare a neplăţii taxelor aferente  fiind  estimat la suma de 1.500.000 de Euro.

        La sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Iaşi  vor fi conduse 35  de  persoane în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale.

        Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către SRI şi DOS.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii