Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:53 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT

ro

27 Jan, 2014 14:54 447 Marime text
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa  au efectuat în data de 26 ianuarie 2014, un număr de 5  percheziţii domiciliare, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate, formată din 19 membri, specializată în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, proxenetism şi prostituţie.        În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2012, prin intermediul unei societăţi comerciale care deţinea un salon de masaj, membrii grupării infracţionale au desfăşurat activităţi de proxenetism.
        Angajatele salonului asigurau servicii sexuale contra cost atât la salonul menţionat cât şi prin deplasări la unităţi hoteliere din Constanţa, Eforie , Năvodari, organizate în prealabil de membrii grupării.
        Au fost identificate 26 de tinere, inclusiv minore, recrutate de membrii grupării, în special din medii sociale şi familiale precare.
        Pe parcursul activităţii, gruparea infracţională a beneficiat şi de sprijinul unui agent de poliţie şi al unui jandarm, aceştia implicându-se în derularea activităţii de proxenetism fie prin transportarea prostituatelor, fie prin punerea la dispoziţie a unor locaţii.
        S-a stabilit, totodată, faptul că lucrătorul din cadrul poliţiei informa  personalul salonului ori de câte ori poliţia desfăşura controale.
        O altă învinuita, concubina liderului grupării, care îşi desfăşura activitatea ca şi cadru didactic la un liceu din Constanţa, se ocupa de postarea anunţurilor pe diverse sit-uri, în scopul găsirii clienţilor.
        Procurorii D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus faţă de şapte persoane măsura preventivă a reţinerii, urmând să fie prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă.
        Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.
        Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul  Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa şi Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Constanţa.
        Menţionăm că persoanele cercetate în prezenta cauză beneficiază de garanţia legală şi  constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii