Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:55 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT

ro

13 Jan, 2014 19:41 865 Marime text
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, respectiv  Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, au efectuat în data de 11 ianuarie 2014, un număr de 16 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Bacău, Vrancea, Prahova şi Vâlcea, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale specializată în săvârşirea infracţiunilor de fabricare şi deţinere de echipamente de skimming, precum şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos utilizând instrumente de plată contrafăcute.
 
        În cauză există suspiciunea rezonabilă că membrii grupării după ce confecţionau, în România,  dispozitive speciale, le utilizau în operaţiuni de skimming   pe teritoriul mai multor state din Uniunea Europeană, respectiv Italia, Germania şi Franţa.
        Ulterior datele de carduri astfel obţinute erau folosite pentru efectuarea de operaţiuni financiare frauduloase, prin utilizarea unor  instrumente de plată electronică contrafăcute, în Maroc, SUA şi Columbia,  fiind astfel  obţinute de către membrii grupării  importante sume de bani.
        Cu ocazia percheziţiilor au fost identificate trei laboratoare destinate confecţionării echipamentelor  de skimming.
        De asemenea au fost ridicate  bunuri, înscrisuri, sisteme informatice şi diverse echipamente artizanale (dispozitive tip gură de bancomat şi POS, camere video miniaturale, componente electronice şi alte instrumente şi materiale necesare confecţionării acestora), utilizate de membrii grupării pentru săvârşirea infracţiunilor de skimming, precum şi suma de peste 18.000 de euro.
        Procurorii D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial  Bacău au dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore faţă de 14 învinuiţi.
        La data de 12.01.2014  Tribunalul Bacău a dispus arestarea preventivă  pentru 12 inculpaţi şi măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru 2 inculpaţi.
        Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii şi Direcţia Operaţiuni Speciale.
        Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul  BCCO Galaţi, Piteşti, Ploieşti, IPJ Bacău şi Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.
        Menţionăm că persoanele cercetate în prezenta cauză beneficiază de garanţia legală şi  constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii