Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:00 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT

ro

30 Sep, 2013 13:58 786 Marime text
În continuarea cercetărilor efectuate în dosarul penal în care  procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus, la data de 9 septembrie 2013, începerea urmăririi penale faţă de Videanu Adriean, pentru săvârşirea infracţiunilor de complot si subminarea economiei naţionale, prevăzute de art. 167 alin. 1 C.pen. şi art. 165 alin. 1 şi 2 C.pen.,        Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism face următoarele precizări privind măsurile asiguratorii dispuse în cursul urmăririi penale:
        Prin  Ordonanţele din datele  de 24 şi 26 septembrie 2013, s-a dispus  instituirea sechestrului asigurator, până la concurenţa sumei de 277.000.000 lei, asupra următoarelor bunuri imobile aparţinând învinuitului Videanu Adriean:
-         un imobil situat  în localitatea Snagov, judeţ Ilfov,
-         3 apartamente situate în municipiul Bucureşti,
-         un apartament situat în localitatea Mamaia, judeţ Constanţa.
        În cauză s-a mai dispus indisponibilizarea prin poprire a tuturor sumelor deţinute în conturile deschise la 2 unităţi bancare pe numele învinuitului precum şi a sumelor datorate acestuia cu titlul de dividende de către 2 societăţi comerciale.
        De asemenea, s-a dispus indisponibilizarea prin instituirea sechestrului a unui număr de 66.906 acțiuni deținute de către înv. Videanu Adriean la trei societăți comerciale.
        Facem precizarea că faptele învinuitului sunt analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii