Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT

ro

20 Sep, 2013 12:31 1040 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală şi Serviciul Teritorial Iaşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IGPF - Serviciul Teritorial Iaşi şi IGPR -  DCCO,   efectuează un număr de 31 de percheziţii domiciliare pe raza  municipiilor Bucureşti, Ploieşti şi a judeţului Ilfov, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, contrafacere şi punere în circulaţie de produse accizabile din tutun şi spălare de bani.         Cu ocazia percheziţiilor efectuate în cauză, într-un imobil situat în localitatea Clinceni, Judeţul Ilfov, a fost descoperită o linie completă de producţie ţigarete, neautorizată, aflată în stare de funcţionare.
         Procurorii D.I.I.C.O.T. au stopat producţia ilegală de ţigarete şi au ridicat cantităţi importante de ţigarete,  tutun vrac, aparatura de imprimerie şi ambalajele destinate funcţionării fabricii.
        Ţigările erau comercializate pe întreg teritoriul României.
         Procurorii D.I.I.C.O.T.  - Structura Centrală vor proceda la audierea unui număr de 26 de persoane, urmând ca faţă de învinuiţi să fie dispuse măsurile legale după finalizarea audierilor.
          Suportul informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii şi Direcţia Operaţiuni Speciale.
          Acţiunea este efectuată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Jandarmeriei Române şi Autorităţii Naţionale a Vămilor.
          Procurorii D.I.I.C.O.T. au cooperat în instrumentarea cauzei cu autorităţile din Republica Moldova.
          Facem precizarea că faptele învinuiţilor sunt analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii