Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:23 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT

ro

25 Apr, 2013 12:22 470 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale - S.I.F - I.P.J. Suceava, efectuează un număr de 56 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului București şi a județelor Suceava, Neamț, Iași, Mureș și Bistrița – Năsăud, acţiunea vizând destructurarea unui grup infracțional organizat transfrontalier, constituit din 61 de persoane, specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu țigări.

         Membrii gruparii au obţinut beneficii financiare substantiale din comercializarea ilegală de ţigarete provenite din contrabandă, pe relaţia Ucraina/ Republica Moldova / Turcia /Grecia / Spania / Germania / Marea Britanie / România.

         Învinuiţii au introdus pe teritoriul României peste 1.400.000 pachete ţigări, în valoare totală de aproximativ 3.200.000 USD.
         Procurorii D.I.I.C.O.T. au descoperit şi ridicat pe parcursul cercetărilor o linie completă de producție țigarete precum şi cantitatea de 7.100.000 țigarete în valoare de 1.000.000 USD.

         Procurorii D.I.I.C.O.T. au cooperat în instrumentarea cauzei cu autorităţile judiciare britanice.

           Suportul informativ și tehnic al operațiunii a fost asigurat de Serviciul Român de Informații, Direcția de Informații și Protecție Internă și Direcția de Operațiuni Speciale.

         Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliție judiciară din cadrul I.G.P.R – D.C.C.O. şi lucrătorilor Jandarmeriei Române şi SIAS.
         La sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Suceava vor fi audiate 60 de persoane, urmand ca dupa finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale in cauză.

         Facem precizarea că faptele învinuiţilor sunt analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii