Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:38 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT

ro

15 Apr, 2013 12:56 860 Marime text
        Urmare a materialului realizat de către publicaţia Puterea, autor  Mihai Pâlşu, la data de 14 aprilie 2013, sub titlul „AVICOLA CREVEDIA, EVAZIUNE CU PUI CONGELAŢI. Şeful DIICOT tergiversează anchetarea unei fraude de 16 milioane de euro” Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

        Afirmaţiile inserate în cuprinsul articolului nu sunt  conforme adevărului, autorul prezentând, în mod evident cu rea-credinţă, informaţii care nu corespund realităţii.

       Astfel, atât în titlu cât şi în conţinutul articolului,  se afirmă faptul că D.I.I.C.O.T. tergiversează cercetările în cauza Avicola Crevedia - fraudă de 16 milioane de euro, în totală contradicţie cu situaţia de fapt reală, autorul susţinând că instituţia noastră ar fi primit de la ANAF, pe 19 noiembrie 2012, documentele care demonstrează ilegalităţile comise de Filiera AVICOLA şi nu a început urmărirea penală în cauză.

        În  scopul asigurării corectei informări a opiniei publice, facem precizarea că D.I.I.C.O.T  nu a primit până în prezent nicio sesizare de la ANAF sau de la alte instituţii/autorităţi cu competenţe în domeniu, astfel încât nu există în evidenţele instituţiei o cauză penală vizând aspectele prezentate în cuprinsul articolului.

        De altfel, acest fapt a fost adus la cunoştinţa jurnalistului, la solicitarea acestuia din data de 5 februarie 2013, cu adresa nr. 241/2013, document invocat de către autor, dar într-o interpretare contrară conţinutului real al răspunsului.

        Astfel, materialul de presă prezintă  în mod tendenţios o altă situaţie de fapt, ignorând răspunsul oficial transmis de către D.I.I.C.O.T., deşi era preferabil ca interpretarea acestei comunicări să se facă in sensul real al răspunsului primit de la instituţia noastră, acela că nu există o cauză penală vizând aspectele prezentate în articol, astfel încât utilizarea termenului de tergiversare a anchetei  nu se justifică.

        Dacă, în spiritul deontologiei profesiei de jurnalist, acest demers s-ar fi realizat, materialul rezultat ar fi fost unul  obiectiv, prezentând în mod real situaţia de fapt, respectiv împrejurarea că instituţia noastră nu a fost sesizată în această privinţă.

        Publicaţia Puterea a ales însă să prezinte informaţii referitoare acest subiect, referindu-se în mod arbitrar la D.I.I.C.O.T., deşi instituţia noastră nu a fost sesizată până în prezent.

        Pentru aceste considerente, D.I.I.C.O.T.  solicită rectificarea informaţiilor prezentate atenţiei publicului deoarece acestea nu sunt conforme realităţii şi sunt de natură să aducă atingere prestigiului D.I.I.C.O.T. şi magistraţilor din cadrul acestei instituţii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii