Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:48 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - DIICOT

ro

27 Jun, 2014 16:19 637 Marime text
     Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –  Serviciul Teritorial Oradea împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea au desfăşurat mai multe activităţi în vederea destructurării unei grupări infracţionale organizate formată din 5 persoane,  specializată în infracţiuni de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

      În cauză au fost efectuate 4 percheziţii domicilare pe raza municipiului Oradea şi o acţiune flagrantă, ocazie cu care a fost găsită cantitatea de 5,4 kg materie vegetală cu efect psihoactiv.

      În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2013,  inculpaţii constituiţi într-un grup infracţional organizat în scopul comiterii unor infracţiuni de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au procurat de pe teritoriul Ungariei diferite cantităţi de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive pe care le-au comercializat pe raza municipiului Oradea.

      În cauză au fost identificate cca.100 de persoane care consumau astfel de substanţe şi care urmează să fie audiate  de procurori.

      Procurorii D.I.I.C.O.T  - S.T Oradea au dispus măsura reţinerii faţă de cei cinci inculpaţi iar Tribunalul Bihor a luat măsura arestării preventive cu privire la aceştia.

      Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale şi Departamentul de Informaţii şi  Protecţie Internă.

      Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Ti-a placut articolul?

Comentarii