Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:04 29 05 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă DIICOT - 28.04.2015

ro

28 Apr, 2015 10:59 747 Marime text
 Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucureşti  împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti-Serviciul Antidrog  au efectuat, la data de 28.04.2015,  8 percheziţii domiciliare  pe raza municipiului Bucureşti, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, format din 11 persoane,  specializat  în  trafic de droguri de risc şi de mare risc, respectiv cannabis, MDMA şi ciuperci halucinogene.

     În cauză există suspiciunea rezonabilă că membrii grupării au comercializat drogurile către consumatori din municipiul Bucureşti, în special în zona Centrului Istoric precum şi la evenimente muzicale.

    Cu ocazia percheziţiilor domiciliare  a fost găsită şi ridicată cantitatea de 4 kg. de cannabis şi au fost depistate 2 culturi indoor de cannabis, cu sisteme complete de întreţinere, preparare, instalații de iluminat, de filtrare a aerului, de umidificare, de irigare programată, de reflectare a luminii, de ermetizare şi de încălzire.

     De asemenea, au fost ridicate 50 de g. de ciuperci halucinogene, 25 grame de MDMA cristale,  31.700 de lei, 750 de USD şi 870 de euro, 5 cântare folosite pentru porţionarea drogurilor, precum şi 15 telefoane mobile şi 15 cartele SIM.

     La sediul  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucureşti  vor fi aduse, în vederea audierii un număr de 11 persoane.

    Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

    Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Brigazii Speciale de Intervenţie „Vlad Ţepes” a Jandarmeriei.

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii