Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa DIICOT 20.05.2015

ro

20 May, 2015 16:16 1061 Marime text

   La data de 19 mai 2015, acţionând în cadrul echipei comune de anchetă româno-franceze constituită cu sprijinul  EUROJUST şi EUROPOL, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa,  au efectuat un număr de 56 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Constanţa, Tulcea, Argeş şi a municipiului Bucureşti, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în savârşirea infracţiunii de proxenetism.

    În  cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2012, suspecţii, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei pe teritoriul Franţei, a unui număr de peste 32 de persoane de sex feminin, încasând sumele de bani obţinute din aceste activităţi.

    În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că membrii grupului infracţional racolau clienţii prin postarea de anunţuri însoţite de fotografii ale tinerelor pe site-uri de profil, accesibile în Franţa.

    Persoanele care practicau prostituţia pe teritoriul Franţei au expediat regulat membrilor grupului infracţional sume importante de bani obţinute din aceste activităţi, prin  servicii de transfer rapid, suma totala ridicându-se la peste 4.000.000 euro.

    Cu ocazia percheziţiilor efectuate în cauză au fost găsite şi ridicate,  echipamente electronice şi medii de stocare a datelor, produse pirotehnice, droguri de risc şi substanţe susceptibile a avea proprietăţi psihoactive,suma de 11.230  euro, suma de 33.900 lei  precum şi 12 autoturisme.

    Simultan, în cadrul aceleiaşi operaţiuni, au avut loc percheziţii şi pe teritoriul Franţei, sincronizate şi coordonate de către Eurojust şi EUROPOL.

    La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Constanţa au fost aduse, în vederea audierii,  un număr de 36 de persoane.

    Procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Constanţa au dispus măsura preventivă a reţinerii faţă de 18 inculpaţi urmând să fie prezentati instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

    În cauză urmează să fie instituite măsuri asiguratorii.

    Echipa comună de anchetă a beneficiat de sprijin logistic şi finanţare din partea Eurojust.

    Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, Piteşti, Tulcea, Constanţa şi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

    Suportul de specialitate a fost asigurat de către  Direcţia Operaţiuni Speciale.

    La activităţi au participat lucrători din cadrul Gărzii de Coastă şi jandarmi din Constanţa.

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii