Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - DIICOT 2 Iulie 2015

ro

02 Jul, 2015 11:45 1061 Marime text
  Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi Bucureşti, Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui şi  Călăraşi,  au efectuat în data de 02.07.2015 un număr de 31 de percheziţii pe raza judeţelor Vrancea, Vaslui, Călăraşi, Ilfov si pe raza municipiului Bucureşti,  la domiciliile unor persoane  şi sediile unor societăţi comerciale în scopul destructurării unui grup infracţional organizat specializat în comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.
    În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând de la finele anului 2013 numiţii D. D., S. L., G. P. A. şi D. I. C. au constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.
    Membrii grupului au urmărit ca o societate comercială de pe raza judeţului Vrancea să practice preţuri sub cele concurenţiale la produsele din carne prin diminuarea taxelor de plată către bugetul de stat, prin înregistrarea în evidenţele societăţilor comerciale furnizoare, controlate de aceştia a unor operaţiuni economice fictive.
    Membrii grupului infracţional au instituit şi preluat controlul unor societăţi comerciale de „tip fantomă”, prin care se realizau achiziţii intracomunitare de carne de porc, operaţiuni scutite de plata TVA la achiziţie.
    Astfel, s-a eludat plata TVA datorată bugetului de stat pentru achiziţii intracomunitare de carne de porc, contravaloarea taxei (24% din valoarea mărfurilor) fiind însuşită de membrii grupului infracţional prin utilizarea unui mecanism de circulaţie a banilor, bine pus la punct, între societăţi comerciale de „tip fantomă”.
    Prejudiciul cauzat bugetului de stat, prin comiterea faptelor ce fac obiectul acestui dosar penal este de peste 3.000.000 euro.
    La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi vor fi aduse în vederea audierii un număr de 70 de persoane, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză.
    Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui.
    Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.
    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii