Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:39 19 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - DIICOT 19 Ianuarie 2016

ro

19 Jan, 2016 16:14 410 Marime text
 La data de 19.01.2016  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Bistriţa – Năsăud  împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul  Serviciului  de Combatere a Criminalităţii Organizate  Bistriţa – Năsăud  au efectuat un număr de 9 percheziţii domiciliare pe raza  judeţului Bistriţa – Năsăud în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane.

    În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2015-2016  pe raza judeţului Bistriţa – Năsăud  s-a constituit un grup infracţional organizat  care a avut ca scop recrutarea unor persoane de sex masculin, conducători auto, care, prin înşelăciune sau prin ameninţări cu acte de violenţă, i-au determinat să  transporte mai mulţi suspecţi, membrii ai grupului, în Turcia.

    S-a reţinut că în respectiva locaţie  copiii minori ai membrilor grupului erau determinaţi să cerşească  în locuri publice, iar pe conducătorii auto recrutaţi, prin inducere în eroare, i-au transferat unor grupări infracţionale turceşti.

    Din materialul probator administrat în cauză s-a reţinut că membrii grupului infracţional din Turcia le-au determinat pe persoanele vătămate racolate de pe raza judeţului Bistriţa – Năsăud să efectueze transporturi, sub ameninţare, din localitatea Izmir din Turcia până la graniţa vestică a Turciei, transporturi în care se aflau cetăţeni de origine siriană, persoane de sex masculin şi feminin precum şi  copii,  obţinând în acest fel sume mari de bani.

    Ulterior, cetăţenii de origine siriană au fost introduşi ilegal în spaţiul Uniunii Europene, pe ruta Turcia – Grecia – Macedonia – Serbia, prin România sau Ungaria.

    La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Bistriţa – Năsăud  vor fi aduse, în vederea audierii,  un număr de 9 suspecţi.
    Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.
    Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul BCCO Cluj – Napoca, IPJ Bistriţa – Năsăud şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi  Gelu Voievod – Bistriţa – Năsăud.
    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii