Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă DIICOT - 19.06.2015

ro

19 Jun, 2015 10:32 1122 Marime text
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara efectuează cercetări faţă de  suspecţii Mînzu Paul Vasile, Gîţan Ovidiu, Torj Ovidiu, Bală Gheorghe, Tiron Firu, Iacuşi Amarildo Alin, Ardelean Dan Călin, Handke Giuseppe şi Muczi Attila, pentru săvârşirea  infracţiunilor de constituire/aderare la un grup infracţional organizat,  trafic de minori, proxenetism, pornografie infantilă şi folosirea serviciilor unei persoane exploatate, prev.de art. 367 al.1 C.p., art. art. 211 al.1 C.p., art. 213 al.1,3 C.p., art. 374 al.1, 2 C.p., art. 216 C.p. cu aplicarea art. 38 al.1 C.p.

     Totodată, procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Timişoara, efectuează cercetări faţă de suspectul Tomuş Nicolae Aurelian, judecător în cadrul Judecătoriei Timişoara, pentru săvârşirea  infracţiunilor de folosirea serviciilor unei persoane exploatate şi şantaj, prev.de art. 216 C.p. şi art. 207 al.1, 2 C.p. cu aplicarea art.38 al.1 C.p. si fata de suspecții Popescu Adrian şi Boţ Petru pentru săvârşirea infractiunii de folosirea serviciilor unei persoane exploatate.

    În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2014, pe raza municipiului Timişoara şi Arad, s-a constituit un grup infracţional organizat  cu preocupări pe linia exploatării sexuale a persoanelor minore şi majore în folosul lor financiar.

    S-a reţinut că membrii  grupului infracţional au racolat  şi recrutat eleve de liceu  prin metoda ,,loverboy,, pe care ulterior  le determinau să practice prostituţia în folosul lor financiar contra unor sume cuprinse între 200-600 lei.

    Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că suspecţii Mînzu Paul Vasile, Gîţan Ovidiu, Torj Ovidiu şi Bală Gheorghe au racolat  minore, până în prezent fiind identificate peste 25 victime, cu vârste cuprinse între 15-17 ani, prin intermediul reţelei de socializare facebook, pe care le ademeneau prin diverse metode, profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau.

    Persoanele vătămate erau de regulă plasate unor persoane importante cu atribuţii în domeniul juridic (judecători, avocaţi), medical, şi în rîndul celor care asigurau ordinea (agenţi de poliţie) iar în cazul în care minorele doreau să întrerupă legătura cu membrii grupării, suspecţii recurgeau la şantaj ameninţând victimele că vor prezenta membrilor de familie unele filme compromiţătoare cu acestea.

    Totodată, din probele administrate în cauză, a rezultat că suspectul Tomuş Nicolae Aurelian a ameninţat o victimă, cu darea în vileag a unor situaţii compromiţătoare pentru ea (scene erotice filmate, dezvăluirea imoralităţii victimei)  în scopul de a o determina să continuie relaţia sexuală pe care suspectul o întreţinea cu aceasta.

    Procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Timişoara au dispus măsura reţinerii faţă de 5 persoane şi măsura controlului judiciar faţă de 7 persoane.

    Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informații şi Direcţia Operaţiuni Speciale.

    Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale –Inspectoratul de Poliție Județean Timiş, specialiști din cadrul D.G.A. Timiș și jandarmi.

     Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii