Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:15 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa DIICOT - 18.02.2015

ro

18 Feb, 2015 12:06 509 Marime text
    Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucuresti  împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Directiei de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucuresti  au efectuat un număr de 19 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Suceava,Olt, Ilfov şi municipiului Bucuresti,  în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier specializat în contrabanda cu ţigări.

    În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada septembrie 2014 – ianuarie 2015 membrii grupării, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au introdus pe teritoriul Romaniei, din Serbia, Bulgaria si Ucraina, prin sustragere de la controlul vamal  importante cantităţi de ţigări, ce erau ulterior valorificate  pe teritoriul naţional.

    Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor şi accizelor datorate bugetului de stat este de aproximativ  200.000 lei.

    Ţigările erau introduse periodic, prin locurile stabilite pentru controlul vamal, cu diferite autovehicule, în spaţii special amenajate (portbagaj, aripi, bord, praguri), şi erau  depozitate la diferite adrese în vederea comercializării.

    Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

    Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Brigazii Speciale de Intervenţie „Vlad Ţepes” a Jandarmeriei.

    Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii