Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:38 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - DIICOT 15 Decembrie 2015

ro

15 Dec, 2015 13:49 536 Marime text
 La data de  15.12.2015 procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov  împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov şi Mureş au efectuat un număr de 47 de percheziţii domiciliare pe raza  judeţelor  Braşov, Covasna şi Mureş în cadrul unei acţiuni vizând  destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

     În  cauză, există suspiciunea rezonabilă că  în cursul anului 2015, pe raza judeţelor Braşov şi Covasna a fost constituit un grup criminal organizat în scopul comiterii infracţiunii de contrabandă.  S-a reţinut că membrii grupului s-au aprovizionat, în mod repetat, cu produse purtătoare de accize – tutun/ţigarete nemarcate sau cu banderole de marcare de tip „duty-free” de la persoane aflate pe teritoriul Ungariei.

    Ulterior, membrii grupului şi-au  împarţit  reciproc ţigaretele şi le-au distribuit în mod direct către clienţi fideli din diverse localităţi de pe raza judeţelor  Braşov şi Covasna.

    Cu ocazia percheziţiilor domiciliare a fost găsită şi ridicată cantitatea de 1000 de litri de alcool precum şi 50.000 de ţigarete de contrabandă.
    La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Braşov  vor fi aduse, în vederea audierii,  un numar de 38 de persoane.
    Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.
    Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Operaţiuni Speciale.
    Acţiunea a fost realizată cu sprijinul IPJ Brasov şi Jandarmeriei Braşov.
    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii