Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:00 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - DIICOT 1 februarie 2016

ro

01 Feb, 2016 16:28 1200 Marime text
 La data de 01.02.2016, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova  împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul  Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj şi Mehedinţi au efectuat un număr de 15 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Gorj,  în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în tîlhărie calificată şi furt calificat.

     În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în noaptea de 17/18.05.2014 membrii grupului au pătruns prin efracţie  într-un magazin situat  pe raza localităţii  Trnava, Republica Slovacia, de unde au sustras  bijuterii din aur cu briliante, perle, pietre naturale și mai multe ceasuri din aur, în valoare de 167.000 euro.

    Din cercetările efectuate în cauză s-a reţinut că suspecţii au pătruns   în incinta magazinului prin  îndepărtarea barelor de fixare din plafonul aflat în pasajul subteran exterior al magazinului, iar ulterior prin spațiul de deasupra plafonului destinat tabloului de distribuție a aerului condiționat.

    Ulterior, membrii grupului au comercializat o parte dintre bijuterii mai multor persoane din judeţul Gorj şi municipiul Bucureşti.
    Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost găsite şi ridicate 4 ceasuri de lux, brăţări şi pandantive din aur precum şi un seif cu cifru electronic.
    La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Craiova vor fi aduse, în vederea audierii,  un număr de 7 persoane.
    Suportul de tehnic şi informativ  a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.
    Acţiunea a fost realizată cu sprijinul I.P.J. Dolj şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dolj.
    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii