Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă DIICOT - 07.04.2015

ro

07 Apr, 2015 10:26 1062 Marime text
 La data de 06.04.2015, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş  împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul  Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş au destructurat un grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu ţigarete care acţiona pe raza judeţelor Cluj, Sălaj, Bihor, Arad şi Timiş.

     În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada martie   2012 – aprilie 2015 membrii grupării, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au introdus pe teritoriul Romaniei, din Ucraina, prin sustragere de la controlul vamal  importante cantităţi de ţigarete, ce erau ulterior valorificate  pe teritoriul naţional.

    Din probele administrate în cauză a rezultat că ţigaretele erau transportate cu diferite mijloace de transport, unele dintre ele prevăzute cu  spaţii special amenajate, iar ulterior erau  depozitate  în diferite locaţii de unde erau vândute unor beneficiari de pe raza mai multor judeţe din ţară.

    Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor şi accizelor datorate bugetului de stat este în cuantum de peste 123.000 euro.

    Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş au dispus faţă de trei inculpaţi măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

    Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

    Acţiunea a fost realizată cu sprijinul I.P.J. Maramureş, Sălaj, Cluj şi  I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei.

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii